Šport > Košarka
35081 ogledov

Dončić predčasno končal s treningom, Sekulić razkril težo Lukove poškodbe

EuroBasket 2022 Saša Despot
Luka Dončić si je pred četrtfinalnim obračunom rahlo zvil gleženj, a poškodba ni težje narave.

Slovenski košarkarji so osredotočeni na četrtfinalni obračun evropskega prvenstva, ki jih v Berlinu čaka v sredo ob 20.30. Potem ko so včeraj izvedeli, da jim zaradi poškodbe mišice ne bo mogel pomagati Zoran Dragić, je nekaj novih skrbi v slovenski tabor prinesel rahel zvin gležnja Luke Dončića.

EuroBasket 2022 Kako nad Poljake? Šport Odločno: Vemo, zakaj smo prišli sem!

Slovenski superzvezdnik se je poškodoval na nedeljskem večernem treningu ob stiku z Edom Murićem. Kot je povedal selektor Aleksander Sekulić poškodba ni resnejše narave, je pa Dončić izpustil zadnji del današnjega treninga v dvorani Mercedes-Benz in si gleženj hladil z ledom.

"Luka je sicer opravil trening, a se mu je na trenutke videlo, da ga poškodba malce moti. Verjamem, da bodo vsi igralci do tekme s Poljsko pripravljeni na boj, saj bodo morali zaradi odsotnosti Zorana Dragića dati še kakšen atom moči več od sebe," je po današnjem treningu povedal selektor Aleksander Sekulić.

EuroBasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Nekateri tuji mediji so se sicer že razpisali, da pri slovenski izbrani vrsti gorijo vsi alarmi, saj naj bi Luka s povitim gležnjem izpustil današnji trening in bi bil tako huje poškodovan. Na koncu pa se je izkazalo, da gre zgolj za preventivno potezo ter da je Luka večji del treninga opravil brez težav. Za sredino tekmo proti Poljski bi tako moral biti povsem normalno pripravljen.

Da poškodba gležnja na desni nogi Luke Dončića ni težje narave, je nato nakazala tudi reakcija Mikea Tobeyja, ki je po Sekuliću stopil pred slovensko sedmo silo. Na vprašanje, ali ima kakšen nasvet za Luko glede zdravljenja gležnja, je presenečeno vprašal. "A je kaj narobe z njegovim gležnjem? Nič ne vem. Danes je normalno treniral."

EuroBasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Američan, ki si je gleženj zvil pred slabih tednom na tekmi proti Nemčiji, je nato povedal, da se ekipa zavzeto pripravlja na tekmo s Poljsko, ki jo je treba spoštovati, glede svojega gležnja pa je dejal, da je celo sam presenečen nad hitrim in uspešnim potekom rehabilitacije. Na tekmi proti Belgiji v osmini finala je Tobey igral dobrih 26 minut.

EuroBasket 2022 Proti vesoljcu Šport Najnevarnejši tekmec: Morda je za nas lažje kot za Slovenijo Goran Dragić Veliko učenja Šport "Ko Goran nekaj pove v garderobi, ..." EuroBasket 2022 Zdravniška služba Šport To so podrobnosti Zokijeve poškodbe, težave imajo še ostali, tudi Luka
Komentarjev 4
  • radovednica 08:24 13.september 2022.

    So se že usrali pred Poljaki, ki niso slabi, imajo dva igralca, ki sta jim nekoč že grenila življenje (Slaughter, Ponytka). Kljub enkratnem krompirju, "sreči", se zna zelo verjetno zgoditi nov polom "narejenih zvezdnikov". Po odbojkarskih starčkih še ena sramota.

  • radovednica 08:21 13.september 2022.

    Vsa slovenska športna gospoda (gospodiči in in gospodičnice) so ene navadne mevže in ne profesionalni športniki. Ena se "poreže" pri skoku s palico, drugi, naturalizirani, se edino in edino, poškoduje, ko "stopi sodniku na nogo, na treningu-ogrevanju, HALO?", tretji se ...prikaži več poškoduje na način, ki je sploh v športu nemogoč, četrti spet neki gleženj, peti-starček, je utrujen za reprezentanco, za NBA milijone pa ni nobenih težav, enako bo s tem odojek mulcem. Kakšni športniki so to? Le za dober denar...

  • ico8 17:46 12.september 2022.

    Ne gnjavite, kdo bo le nasedel na taksno raco!???

Sorodne novice