Šport > Košarka
542 ogledov

Odločno: Vemo, zakaj smo prišli sem!

EuroBasket 2022 Saša Despot
"Naša klop je močnejša."

Slovenski strokovni štab si je v živo ogledal dvoboj med Ukrajino in Poljsko, ki je določil naslednjega nasprotnika Slovenije. V četrtfinalu v sredo se bo četa Aleksandra Sekulića pomerila s Poljaki. 

"Mi se osredotočamo samo nase. Nismo govorili, koga bi raje dobili. Posvečamo se samo svojim pomankljivostim oziroma rezervam. Moramo se spočiti in se že danes začeti pripravljati na Poljsko," je takoj po ukrajinsko-poljske obračunu dejal pomočnik selektorja Dragiša Drobnjak.

"Karakteristike Poljske? Glavni igralci so A.J. Slaughter, Mateusz Ponitka in Aleksander Balcerowski. Ostali opravljajo vlogo tistih, ki pomagajo. So povezani, dobro delujejo kot ekipa, precej so napredovali. Obe ekipi smo videli na turnirju v Turčiji pred tremi tedni in tam so bili Poljaki povsem drugačni, Ukrajinci so jih nadigrali z veliko razliko. V tem času so se Poljaki povezali in našli svoj ritem, kemijo. Že v skupini so pokazali, da so zasluženo prišli sem. Imajo svoje kvalitete. Mislim pa, da nam kakšnih velikih skrivnosti ne pripravljajo. Tudi sem smo prišli z namenom, da vidimo akcije, ki jih morda nismo našli ob pogledu posnetkov. Zdaj imamo kar pravo sliko o Poljski."

EuroBasket 2022 Proti vesoljcu Šport Najnevarnejši tekmec: Morda je za nas lažje kot za Slovenijo

EuroBasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot


"Vtisi o Poljski? Tisto, kar krasi vsako ekipo, ki napreduje iz kroga v krog – borbenost, nepopustljivost. Ukrajinci so skozi tekmo kazali, da so boljši, da imajo več kakovostnejših igralcev, ampak na koncu so Poljaki znali izkoristiti vsako njihove napake. Kot sem že omenil, vidi se, da so povezani. Tudi igralci, ki prihajajo s klopi, točno vedo, kaj je njihova naloga, ne bodo ‘skakali’ iz sistema in se bodo držali navodil, ki jim jih bo dal trener," je še povedal Drobnjak.

Ta je nato še podrobneje spregovoril o dveh košarkarjih, ki bi znala povzročiti kar nekaj težav slovenski izbrani vrsti. "Slaughter in Ponitka? Zelo izkušena igralca, ki že dolgo igrata evropsko košarko na najvišjem nivoju. Imata individualen talent, da lahko data 15, 20, tudi 30 točk, če igra nasprotnik nepovezano in preveč individualno. Proti takšnim igralcem moraš imeti vrhunsko kolektivno obrambo. Obrambo, kjer se točno ve, od kod prihaja pomoč, kako braniti ‘pick and roll’ in kdo hodi v rotacijo. Očitnih napak, ki te lahko stanejo lahkih košev, ne bo smelo biti."

Poškodba Zorana Dragića Po pregledu Šport Tako resna je poškodba Zorana Dragića

Sloveniji sicer morda bolj ustreza, da so Poljaki močnejši na branilskih mestih in ne tako kot Ukrajinci, ki imajo nekaj dobrih visokih košarkarjev. "Najbrž je res tako. To nam gre v pridi. So pa tudi druge stvari. Naša klop je močnejša kot Poljska. Igralci, ki pri Poljski vstopajo s klopi, pa ne da bi jih podcenjeval, so za razred slabši od njihove prve peterke. Ta je sicer resnično dobra. Ampak vsaka njihova menjava, to se je videlo tudi proti Ukrajini, je povzročila, da se je rezultat začel spreminjati v njihovo škodo."

EuroBasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Je bolj ključno, kakšna bo Slovenija? "Definitivno. Mislim, da če se zdaj obrnemo na nas, je super stvar ta, da imamo zdaj tri dni prosto, saj se lahko igralci regeberirajo in spočijejo. Da se spočijejo tudi glave in ne samo telesa. Tako kot je že včeraj omenil Luka, mi ne podcenjujemo nikogar, daleč od tega, ostajamo skromni, ostajamo na tleh. Vemo, zakaj smo prišli sem in kdorkoli je naš nasprotnik, bomo dali vse od sebe. Z zbranim pristopom, z borbenostjo verjamem v pozitiven rezultat."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice