Šport > Košarka
8950 ogledov

"Košarkarska sramota desetletja. Sram naj vas bo!"

Profimedia
Šok, žalost, razočaranje, katastrofa! S temi besedami srbski mediji povzemajo poraz njihove reprezentance v osmini finala evropskega prvenstva.

Srbska košarkarska reprezentanca, po izboru Fibe prva favoritka za zlato medaljo na EuroBasketu 2022, je v osmini finala izgubila proti Italiji (86:94).

Srbi, aktualni evropski podprvaki, so v drugi četrtini vodili že za 14 točk, a se Italijani niso predali in v nadaljevanju izničili zaostanek, nato pa z delnim izidom 16:2 v ključnem delu tekme pobegnili na 12 točk, kar je zadostovalo za miren zaključek dvoboja.

Srbija Italija EuroBasket EuroBasket Šport Šokantno slovo prvih favoritov!

"Ne vem, kaj naj rečem. To je katastrofa. Italijani so pustili srce na igrišču. Spissu in Polonara sta našla pravi ritem in zadevala njune običajne koše. Mi več minut nismo dosegli točke. To je katastrofa," je bil neposreden srbski reprezentant Vanja Marinković.

V podobnem slogu je črto pod tekmo potegnil njegov reprezentančni kolega Vasilije Mičić. "Prenehali smo igrati. Ni bilo prave odločnosti, nismo imeli samozavesti. Igrali smo nervozno. Uspel jim je neverjeten niz, še posebej Marcu Spissuju, ki je imel izjemen večer," je povedal Mičić.

Luka Dončić Nor naval Šport To se dogaja vsakič, ko Luka stopi skozi vrata EuroBasket 2022 Zdravniška služba Šport To so podrobnosti Zokijeve poškodbe, težave imajo še ostali, tudi Luka

Italijani so kljub odlični predstavi Nikole Jokića (32 točk, 13 skokov) uspeli izkoristiti srbske šibke točke. "Igrali so čvrsto obrambo. Takšen sil igre, kot ga goji Italija, nam ne ustreza, vendar to ne sme biti izgovor. Imeli smo pozitiven rezultat, vendar smo na neki točki nehali igrati. Tudi Jokiću ni bilo lahko. Dobro so se pripravili nanj, čeprav je dosegel 32 točk. Ostali moramo prevzeti odgovornost. Morali bi igrati bolje," je dodal zvezdnik turškega Anadolu Efesa.

Goran Dragić Brez obotavljanja Šport Dragić utišal NBA legendo: "Ti sploh ne moreš govoriti o tem"

Nikola Kalinić je izpostavil izjemen tempo italijanskih košarkarjev. "Ne vemo, kaj se je zgodilo. Zadeli so ogromno metov, za kar jim čestitam. Ujeli smo se v njihov ritem. Veliko je bilo metov za tri točke, prava norišnica," je dejal Kalinič. 

Svoje videnje je podal še kapetan Vladimir Lučić. "Postali smo nervzoni in grešili pri odprtih metih. Italijani so zadevali izza črte in postajali vse bolj samozavestni. Zelo smo razočarani. Povzročali so nam težave, nismo uspeli igrati naše igre. Zgrešili smo preveč metov, medtem ko so jih oni zadeli. To je bila razlika."

 | Avtor: Epa Epa

Karma je pra*ica!

S presenetljvim porazom srbske reprezentance so na svoj račun prišli tudi Hrvati. Ti so namreč Srbom močno zamerili, ker so po izpadu Hrvaške odkrito proslavljali uspeh finske izbrane vrste.

Boleča lekcija Šport Hrvaška v šoku: bežali pred Slovenci in naleteli na mino

"Hrvaška je zaradi nameščanja dobila po glavi," so taktiziranje kockastih, ki so se želeli v četrtfinalu izogniti Sloveniji, pospremili pri srbskem Kurirju. "Hrvati so želeli po lažji poti priti čim dlje na EuroBasketu, a jih je ustavila Finska," so še zapisali pri Kurirju in dodali, da so se njihovi navijači veselili skupaj s Finci.

"Markkanen je Hrvate poslal domov. Košarkarji Finske premagali Hrvaško in se uvrstili v četrtfinale. Prva finska violina je dosegla 43 točk ob velikem zmagoslavju, ki prinaša uvrstitev v četrtfinale," je zapisal srbski portal B92, medtem ko so pri Telegrafu izpostavili, da je Hrvaška proti Finski izgubila že v kvalifikacijah za SP 2023. "Hrvati so vpisali nov poraz proti istemu tekmecu, potem ko so jih Finci ugnali že v kvalifikacijah za SP. Tudi na tej tekmi je odločil Markannen, ki je kot naročen za teroriziranje hrvaške reprezentance."

"Uvod v tekmo so zaznamovale kalkulacije hrvaške reprezentance, ki je v zadnji tekmi skupinskega dela premagala Ukrajino z upoštevanjem končne razlike, da bi si s tem zagotovila nekoliko lažji žreb," pa so izpostavili pri Blicu.

Goran Dragić Veliko učenja Šport "Ko Goran nekaj pove v garderobi, ..."

Samo nekaj ur kasneje so srbski novinarji in javnost odprtih ust spremljali zaključek tekme z Italijo, ki se je na njihov račun uvrstila v četrtfinale evropskega prvenstva.

"Košarkarska sramota desetletja. Sram naj vas bom. Italija nas je razbila. Srbski debakel na evropskem prventsvu," so ob porazu zapisli pri Kurirju.

"Spet ta Italija - konec za Srbijo," so bili bolj redkobesedni pri B92.

"Debakel! Srbija je izpadla iz EuroBasketa. Mah, kakšna medalja, orli se vračajo domov," so prispevek naslovil pri Mondu. "Šok: Srbija zapušča EuroBasket. Orli razpadli proti Italijanom, Jokić ni mogel vsega storiti sam," pa so ocenili pri Telegrafu.

Komentarjev 1
  • jakec1575 13:33 12.september 2022.

    Pri taki.izenacenosti. ce nimas šuta in dnevne forme gres domov. Zgodi se lahko komur koli. Upam, da nasim ne. Srecno