Šport > Košarka
4954 ogledov

Dončić se ekspresno bliža najboljšemu, to je Dragić

EuroBasket 2022 Saša Despot
Mladi zvezdnik slovenske izbrane vrste se hitro bliža najboljšim Slovencem.

Luka Dončić bo na današnji tekmi proti Poljski odigral svojo trideseto tekmo v dresu slovenske članske izbrane vrste, prvič ga je na uradnih tekmah oblekel na evropskem prvenstvu 2017, ko je Slovenija osvojila zlato kolajno. Pet let kasneje bo kot 34. igralec v zgodovini zabeležil vsaj 30 nastopov za slovensko reprezentanco.

Največ uradnih nastopov ima sicer Goran Dragić, ki je prav na tem EP prehitel Jako Lakoviča. Gogi je pred tekmo s Poljsko pri številki 89, Lakovič jih ima 86, Edo Murić pa 83. Tudi slednji bi se tako do konca prvenstva izenačil z Lakovičem, seveda v primeru, da si Slovenija zagotovi nastop v polfinalu. 

Prav presenetljiv pa je podatek, kako visoko se je Dončić že povzpel na lestvici najboljših strelcev. Na dosedanjih 29 tekmah je zbral 625 točk, v povprečju torej 21,6 točke na dvoboj. Trenutno je že osmi po številu točk, v primeru tokratne uvrstitve med štiri najboljše ekipe tekmovanja pa bo najverjetneje prehitel ali pa se močno približal še sedmemu Jaki Blažiču (656), šestemu Klemnu Prepeliču (664) in petemu Zoranu Dragiću (672).

Tudi tu se je pred kratkim na vrh povzpel kapetan Goran Dragić, ki je kot prvi Slovenec presegel mejo 1000 točk v izbrani vrsti. V dvoboj s Poljaki bo stopil s 1078. točkami na svojem računu. Vrsto let je na tem seznamu sicer kraljeval Teoman Alibegović (990), ki mu sledita še Lakovič (880) in Jure Zdovc (755).

EuroBasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice