Šport > Košarka
3611 ogledov

"To je za nas najlažja tekma doslej"

EuroBasket 2022 Saša Despot
"Mi smo že do zdaj naredili lep rezultat in tega se zavedamo," pravi prvi mož na klopi Poljske.

Poljska reprezentanca je v zgodnjih popoldanskih urah opravila še zadnji trening pred večernim obračunom s Slovenijo. V njo Poljaki vstopajo neobremenjeni, vlogo favoritov so namreč povsem prepustili tekmecu. 

"Kako proti Sloveniji? Povsem sproščeno. To je za nas najlažja tekma na tem evropskem prvenstvu. Mi lahko veliko pridobimo, Slovenci pa veliko izgubijo. Mi smo že do zdaj naredili lep rezultat in tega se zavedamo. V dvoboj bomo krenili pogumno, nato pa bomo videli, kaj nam bo ta tekma ponudila," je za Žurnal24 dejal selektor Poljske Igor Miličić.

Hrvaškega strokovnjaka smo vprašli še, če je prav s temi besedami nagovoril svoje igralce in jih pripravil na dvoboj: "Ne povsem s takšnimi besedami, ampak sporočilo je že bilo takšno. To je tudi resnica, zakaj bi to skrivali? "

Kako bodo Poljaki zaustavuli Luko Dončića, ki je blestel na zadnjih dvobojih? "Vprašajte najboljše trenerje v ligi NBA. To je zelo težko."

Slovenija se je s Poljsko nazadnje sicer pomerila lani v kvalifikacijah za olimpijski turnir in jo premagala za 35 točk. A takrat Miličić še ni bil selektor: "Upam, da bomo vzdržali pritisk slovenskih igralcev na zunanjih pozicijah in da bomo lahko dobro organizirali napade. Lani smo imeli velike težave s tem. Verjamem, da smo tokrat boljše pripravljeni na to in se bomo na tem področju tudi boljše upirali." 

EuroBasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pri slovenski igri v obrambi bo sicer tokrat manjkal Zoran Dragić. Bo delo v napadu zato za Poljake nekoliko lažje? "Zdaj nimajo 12 vrhunskih igralcev, imajo pa jih 11. Veliko se ne bo spremenilo. Slovenci imajo tako široko ekipo, da lahko nadomestijo vsakega posameznika," meni Miličić.

Ta ima na voljo podobno zasedbo kot lani njegov predhodnik Mike Taylor, ki je Poljsko vodil sedem let. Miličić se ni strinjal, da je njegova ekipa sestavljena na podoben način kot lanska. "Lani še nisem bil trener, gre za spremenjeno moštvo. Bilo je precej istih igralcev, to je res, a z drugačnimi vlogami, niso igrali veliko. Poglejte, koliko je lani igral Aleksander Balcerowski, koliko Dominik Olejniczak, koliko Aleksander Dziewa... Gre za povsem nov koncept. Videli bomo, kako bo tokrat."

EuroBasket 2022 NBA-jevec Šport Veliki zvezdnik: Slovenija gre lahko do konca, želim ji le najboljše EuroBasket 2022 Nore številke Šport Dončić se ekspresno bliža najboljšemu, to je Dragić EuroBasket 2022 Četrtfinale Šport Ali lahko Sloveniji uspe še drugič zapored? EuroBasket 2022 Berlin Šport Pomembna informacija za slovenske navijače
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice