Šport > Košarka
33112 ogledov

Poljaki zažugali Slovencem: "Če ste pod pritiskom ..."

Luka Dončić Epa
"Če Slovenci pravijo, da so pod pritiskom, pa naj bodo, naj se jim trese roka," pred četrtfinalnim obračunom na evropskem košarkarskem prvenstvu pravi selektor poljske reprezentance Igor Miličić.

Poljska košarkarska reprezentanca je že s prebojem v četrtfinale dosegla svoj največji uspeh na evropskih prvenstvih v zadnjih 25 letih.

A Poljaki se ne bodo zadovoljili s prebojem med najboljših osem ekip, želijo si odličja, za kar pa bodo morali v četrtfinalu premagati aktualne evropske prvake.

EuroBasket 2022 NBA-jevec Šport Veliki zvezdnik: Slovenija gre lahko do konca, želim ji le najboljše EuroBasket 2022 Ali je pripravljen? Šport To so najnovejše informacije glede Lukovega poškodovanega gležnja

Poljaki so četrtfinalnega nasprotnika analizirali do potankosti, zdaj pa je na igralcih, da ugotovitve strokovnega štaba unovčijo v svoj prid.

Igor Miličić | Avtor: Profimedia Profimedia
Hrvaški košarkarski strokovnjak Igor Miličić je odločno dejal, da njegovi fantje na tekmi s favoriziranim nasprotnikom ne bodo izobesili bele zastave, temveč bodo naredili vse, da premagajo ekipo, ki ji stavnice po izpadu Grčije in Srbije pripisujejo največ možnost za končni uspeh.

"Slovenska igra ni preveč fizična," je bila prva ugotovitev, ki jo je predstavnikom sedme sile zaupal Miličić. "Zelo hitro tečejo v protinapadu in poberejo veliko odbitih žog v napadu. Morda ne tako veliko, povprečno kakšnih deset na tekmo, dobijo pa s tem veliko drugih priložnosti za doseganje košev. Na to moramo še posebej paziti," je dodal. 

Pritisk bo po besedah hrvaškega stratega prisoten na obeh straneh, seveda pa upa, da bodo Slovenci bolj dovzetni za napake v odločilnih trenutkih.

EuroBasket 2022 Novo presenečenje Šport Šok na Eurobasketu! Domov potujejo naslednji veliki favoriti EuroBasket 2022 Nore številke Šport Dončić se ekspresno bliža najboljšemu, to je Dragić

"Že od začetka turnirja smo pod pritiskom, ker smo si ga naložili sami. Če Slovenci pravijo, da so pod pritiskom, pa naj bodo, naj se jim trese roka. Najprej moramo poskrbeti, da bomo do zadnjega v igri za zmago. Potem lahko pritisk odloči. A ne pozabimo, da je pred nami izkušena reprezentanca, ki brani naslov evropskega prvaka. Ne bomo se predali, borili se bomo za zmago."

Izpostavil je tudi šibke točke Luke Dončića. "Luka se na trenutke izgubi v obrambi in to bomo poskušali izkoristiti," je povedal Miličić.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Kar zadeva Dončićevo poškodbo gležnja, pa je prepričan, da na tekmi o njej ne bo ne duha ne sluha. "Luka bo igral na 100 odstotkih. Zagotovo pa ne bodo mogli računati na Zorana Dragića. Ne razmišljamo samo o tem, kako zaustaviti Dončića. Slovenija je ekipa v pravem pomenu besede."

EuroBasket 2022 Četrtfinale Šport Ali lahko Sloveniji uspe še drugič zapored? EuroBasket 2022 Po zmagi nad Grki Šport Igralci navdušili na igrišču, selektor na tiskovki: "Trikrat sem se že ločil..."

Dotaknil se je tudi kvalifikacijskega obračuna za olimpijske igre, ki ga je Slovenija dobila s kar 112:77. "Slovenci igrajo skorajda v enaki zasedbi, medtem ko imamo mi povsem drugo ekipo. Če želimo zmagati, bomo morali igrati bolje kot na tisti tekmi. Slovenci so igrali zelo agresivno obrambo, na trenutke smo žogo komaj spravili čez polovico igrišča. Toda zdaj imamo načrt, kako preprečiti, da bi se to ponovilo," je zaključil 46-letni nekdanji košarkar.

S selektorjem poljske reprezentance se je po zadnjem treningu pred četrtfinalno tekmo pogovarjal tudi naš novinar. Več o tem si preberite TUKAJ.

EuroBasket 2022 Berlin Šport Pomembna informacija za slovenske navijače Giannis Antetokounmpo Neumna izključitev Šport Poglejte si, kako je Giannis pustil svoje soigralce na cedilu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.