Šport > Košarka
171088 ogledov

Srbi se zgražajo nad Lukom: "Oboževali smo te, zdaj te ne moremo gledati"

Luka Dončić Epa
Srbski Kurir je na zelo grob način obračunal z najboljšim slovenskim košarkarjem.

V srbskem medijskem prostoru je v teh dneh prisotnega veliko nezadovoljstva nad potekom evropskega prvenstva v košarki.

Potem ko so tamkajšnji novinarji brez kančka milosti obračunali s svojimi igralci, ki so morali v osmini finala priznati premoč Italijanom, se je tokrat na udaru znašel slovenski čudežni deček Luka Dončić.

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa
Očitno so srbski novinarji po tem, ko so preboleli veliko razočaranje in se sprijaznili z dejstvom, da njihova reprezentanca ne bo ubranila srebrne medalje, potrebovali novo tarčo, zato so svoj gnev preusmerili v najboljšega slovenskega košarkarja.

Nad Dončićem so se v odmevnem zapisu zgražali novinarji srbskega Kurirja, ki med drugim mlademu Slovencu očitajo, da s svojim vedenjem na parketu odvrača celo najbolj zagrizene košarkarske sladokusce.

Zapis Kurirja objavljamo v celoti.

"Luka, Srbi so te oboževali, zdaj te ne morejo niti gledati: Kako je Dončić od ljubljenca občinstva postal osovražen in nadležen lik?

Če bi vprašali veliko košarkarskih navdušencev, bi ob omembi Slovenije skoraj vedno dobili enak odgovor: ne navijam za njih zaradi Luke Dončiča. Še pred mesecem dni bi ob omembi Dončića težko našli nekoga, ki ne bi gojil simpatij do tega velikega košarkarja.

Kaj se je zgodilo, da si je NBA zvezdnik v zgolj sedmih dneh nakopal bes naših navijačev?

Dončićevo vedenje na evropskem prvenstvu je zgrozilo vse ljubitelje košarke. Začelo se je še pred EuroBasketom na prijateljski tekmi Slovenije in Srbije. Takrat so se pojavili prvi namigi, da se je Luka spremenil.

Njegovo obnašanje ne pritiče nikomur, kaj šele velikemu NBA zvezdniku. Dončić se nenehno pritožuje in cvili. Obenem pa zahrbtno deli udarce tekmecem. Vse to je ušlo izpod nadzora, tako da ga že po vsakem prodoru vidimo, kako se pritožuje sodnikom.

Ljudje so se tega naveličali. V moderni košarkarski zgodovini ni igralca, ki bi počel to, kar počne Dončić. Ljubitelji čarobnega športa pod obročema tega nočejo več gledati.

Luka nima razloga za takšno vedenje. Ni ogrožen ali omalovaževan s strani tekmecev, sodnikov ... Prav nasprotno, obravnavajo ga tako, kot si takšen zvezdnik zasluži. Zato ni nobene potrebe po cirkusu, ki ga izvaja."

Komentarjev 10
  • maja43 12:09 15.september 2022.

    Pa kaj se imate vsi vi prišleki za bunit. Nazaj od koder ste prišli. Banda nehvaležna. PEGI

  • Boris 08:27 15.september 2022.

    Ugojio se opet malo taj vaš Luka ...

  • Avatar VINOVERITAS
    VINOVERITAS 22:28 14.september 2022.

    Očitno igrajo samo za denar!!!!!!!! Ponos jim ni pomemben!!!!!! 🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇

Sorodne novice