Šport > Košarka
22377 ogledov

Pretepeni Dončić: "V tretji četrtini sem dobil injekcijo"

Luka Dončić Profimedia
Prvi zvezdnik slovenske reprezentance si je moral na tekmi s Poljaki pomagati s protibolečinskimi sredstvi.

Luka Dončić je prevzel odgovornost za izpad slovenske košarkarske reprezentance v četrfinalu evropskega prvenstva. Favorizirane branilce evropske krone so z izjemno predstavo razorožili Poljaki, ki so med najboljše štiri ekipe napredovali z izidom 90:87. 

Brez polfinala Šport Poljska šokirala Slovenijo, Dončić po poti Giannisa in Jokića

Slovenski zvezdnik, ki je dosegel dvojnega dvojčka s 14 točkami in 11 skoki, je bil med tekmo tarča grobega posredovanja, že zgodaj pa je postalo jasno, da so mu udarci pustili tudi določene posledice. 

EuroBasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Dončić se je na trenutke držal za hrbet, nelagodje pa je bilo moč razbrati tudi njegovem obrazu. Ko se je pred začetkom drugega polčasa kot zadnji pojavil na ogrevanju, je bilo jasno, da je lahko selektor Aleksander Sekulić upravičeno zaskrbljen.

"Ne vem, verjetno nisem bil 100-odstoten," je novinarjem po tekmi zaupal Dončić. "Prejel sem injekcijo v tretji četrtini. Na tem EuroBasketu sem moral veliko prestati. Toda to ni razlog. Odigral sem slabo tekmo," je povedal 23-letnik, ki je tri minute pred koncem obsedel na klopi s petimi osebnimi napakami.

EuroBasket 2022 Razočaranje Šport Dončić: Pustil sem na cedilu soigralce in celo državo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BasketNews (@basketnews)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.