Šport > Košarka
1163 ogledov

"Bolj kot so Slovenci jokali, bolj nas je podžgalo"

Igor Miličić Epa
Poljski košarkarji so z zmago nad Slovenci poskrbeli za največje presenečenje letošnjega evropskega prvenstva.

Poljska košarkarska reprezentanca je v dramatični končnici četrtfinalne tekme vzdržala nalet Slovenije in se prvič po letu 1971 uvrstila med najboljše štiri ekipe na evropskem prvenstvu.

Brez polfinala Šport Poljska šokirala Slovenijo, Dončić po poti Giannisa in Jokića

Poljski selektor Igor Miličić po odmevni zmagi nad favoriziranimi branilci evropskega naslova ni mogel prehvaliti svojih igralcev in se obenem naslajal nad čustveno razrvanostjo slovenskih fantov.

"Želeli smo, da bi bili Slovenci čim bolj razdraženi, saj bolj kot so jokali, bolj nas je to podžgalo. Vse spoštovanje in kapo dol pred mojimi igralci za njihovo vzdržljivost in igro, ki so jo prikazali na parketu. Težko najdem prave besede, v moji glavi je čudovita praznina. Naredili so nekaj neverjetnega," je bil po uvrstitvi  v polfinale evforičen hrvaški strateg.

EuroBasket 2022 Polom Šport Blažič: "Zdaj se lahko vsi skregamo in si povemo svoje, lahko pa ..." EuroBasket 2022 EuroBasket 2022 Šport Navijači v težavah. Kaj storiti?

"Ves čas smo verjeli. Imamo 12 igralcev, strokovno in zdravniško osebje. Vsi skupaj smo kot družina. Imamo notrajno moč, da dosežemo nemogoče. Ta ekipa ima nekaj, česar nima nobena druga v Evropi. Moji fantje imajo jaj*a v velikost lubenice in srce v velikosti lune. Zelo sem zadovoljen po tej zmagi."

EuroBasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Slovenci so v drugem polčasu uspeli nadoknaditi visok zaostanek iz prvega dela, vendar se Poljaki kljub nekaj kriznim trenutkom niso ustrašili izziva in se na koncu spet prikazali v najboljši luči.

"Vedeli smo, da se bodo v drugem polčasu vrnili z agresivno igro. To je košarka. Znašli smo se pod velikim pritiskom. Ko smo spet začeli normalno napadati, so se stvari odprle. V težkih trenutkih so fantje pokazali velik karakter. Odigrali smo eno najboljših tekem v obrambi. Premagali smo evropske prvake. Nimam besed, res nimam besed."

"Upam, da smo s to predstavo zaprli usta vsem dvomljivcem. Želimo združiti celotno košarkarsko javnost na Poljskem, predvsem pa bi radi še dolgo igrali na tako visokem nivoju," je zaključil Miličić.

Sporno Šport Je bila Slovenija grobo oškodovana?

poljski košarkarji | Avtor: Profimedia Profimedia

 
Komentarjev 1
  • timja 10:39 15.september 2022.

    jokcanje je bolj značilno za igralce iz njegovega muterlanda!!!