Šport > Košarka
36860 ogledov

Je bila Slovenija grobo oškodovana?

Print Screen
Košarkarji Slovenije so v bili v zadnjih sekundah četrtfinala s Poljsko na pragu velikega preobrata. Na koncu se ni izšlo.

Slabo sojenje je že od vsega začetka stalnica letošnjega EuroBasketa, trend pa se je nadaljeval na četrtfinalni tekmi Slovenije in Poljske, kjer je delivec pravice s sporno odločitvijo v zadnjih sekundah zapečatil usodo evropskih prvakov.

To nikakor ni bila edina sodniška napaka na tekmi, je pa imela vsekakor zelo oprijemljive posledice.

Brez polfinala Šport Poljska šokirala Slovenijo, Dončić po poti Giannisa in Jokića

Slovenci bi se tik pred koncem tekme skoraj vrnili iz izgubljenega položaja, vendar jih je v lovu na spektakularen preobrat onemogočil sodnik, ki ni dosodil osebne napake nad Klemnom Prepeličem.

Delivec pravice je sicer ob prekršku nad slovenskim branilcem že dvignil roko, a si je nato v istem hipu premislil, Poljaki pa so z velike razdalje zgrešili zadnji poskus na tekmi in ostalo je pri izidu 87:90.

EuroBasket 2022 Razočaranje Šport Dončić: Pustil sem na cedilu soigralce in celo državo Luka Dončić Razkritje Šport Pretepeni Dončić: "V tretji četrtini sem dobil injekcijo"

Ko so Poljaki 40 sekund pred koncem povedli za osem točk (82:90), so imeli Slovenci samo še teoretične možnosti za uvrstitev v polfinale, nato se je v samo nekaj sekundah vse spremenilo. Edo Murić je s trojko znižal na 85:90, Goran Dragić pa je po ukradeni žogi Vlatka Čančarja zadel za 87:90.

Poljaki so nato zgrešili v napadu, nenatančen je bil AJ Slaughter, v protinapad za morebitno izenačenje pa je krenil Prepelič. Nad njim je bila storjena osebna napaka, vendar se sodniška piščalka ni oglasila, Poljaki pa so se veselili senzacionalne zmage nad favoriziranimi tekmeci.

EuroBasket 2022 Polom Šport Blažič: "Zdaj se lahko vsi skregamo in si povemo svoje, lahko pa ..." EuroBasket 2022 EuroBasket 2022 Šport Navijači v težavah. Kaj storiti?

Kontroverzna sodniška odločitev je bila kasneje tudi predmet polemike na družbenih omrežjih, kjer so si navijači enotni, da bi sodniki morali dosoditi osebno napako. Med njimi se sicer krešejo mnenja, ali bi Prepeliču pripadala dva ali trije prosti meti.

Tudi če bi Prepelič izvajal samo dva, bi imeli Slovenci v primeru zadetega prvega in taktično zgrešenega drugega meta možnost, da poberejo odbito žogo in ob zvoku sirene pridejo do izenačujočega koša.

Vse to je seveda samo teorija, realnost pa žal ostaja samo ena - Slovenija gre domov.

Luka Dončić Šokanten napad Šport Srbi se zgražajo nad Lukom: "Oboževali smo te, zdaj te ne moremo gledati"

"Čutil sem ga, a to je zdaj vseeno. Piskal ali ne piskal, to ne spremeni ničesar."

Klemen Prepelič o nedosojenem prekršku

Komentarjev 3
  • bobubob 12:57 15.september 2022.

    Igra ne traja le zadnjih nekaj sekund. Tekmo so očitno izgubili, še predno so stopili na igrišče. Kot proti bih. Trener pa jim je risal neke kombinacije, namesto da bi jih skušal spraviti v 'psihološki red' kot ekipo in tako ...prikaži večo reševal, kar se je sploh še rešiti dalo.....

  • radovednica 10:40 15.september 2022.

    Ja, zdaj je neko sojenje krivo za usrano igro. Pa tudi, če je bila to sodniška napaka, teh pa je bilo do zdaj na milijone, to ne bi spremenilo ničesar. Sami izgovori.