Šport > Košarka
2043 ogledov

"Če bi igrali še desetkrat z njimi, bi devetkrat zmagali"

Matej Erjavec Saša Despot predsednik KZS Matej Erjavec
Sklepni pogovor z mediji je v slovenski odpravi opravil predsednik KZS Matej Erjavec. Tudi pri njem je bilo čutiti veliko razočaranje, a vodstvo ne načrtuje sprememb strokovnega štaba.

Kako po prespani noči ocenjujete vse skupaj?
Smo razočarani in žalostni, noč ni bila prespana, spali smo po par ur. Sedeli smo tu pred hotelom, igralci, strokovni štab in vodstvo ter smo poskušali prebolet to situacijo.

Ste govorili o vzrokih za poraz, ki ni bil pričakovan in je roko na srce presenečenje?
Poraz ni bil pričakovan, smo pa vsi vedeli, da je Poljska lahko nevarna zaradi sproščenosti. Dejstvo je, da smo pokazali dva obraza. Težko je zdaj govoriti o vzrokih in biti pameten po bitki. Potrebovali bomo nekaj časa, da naredimo neko pravo analizo. Obstaja dejstvo, da je reprezentanca pokazala dva obraza, enega katastrofalnega v prvem polčasu in enega šampionskega v tretji četrtini. Na žalost pa je bilo to premalo.

Bilo je že kar nekaj presenečenj in opozoril. Kako so bili košarkarji psihološko pripravljeni?
Vsaka tekma je poglavje zase, tudi na primer poraz proti Bosni in Hercegovini je strnil naše vrste in nam pomagal pri naslednjih treh zmagah. Nato je prišel dvoboj s Poljsko. Spet ena tekma, en dan. Če bi igrali še desetkrat z njimi, bi devetkrat zmagali. 

Kaj pomeni takšen poraz za pokrovitelje, za vključevanje mladih košarkarjev?
To za dolgoročni vidik KZS ni nobena katastrofa. Prepričan sem, da so mladi še vedno navdušeni nad tem, kaj so fantje prikazali. Rezultatsko se res ni izšlo po naših pričakovanjih, pred desetimi leti b bili verjetno veseli, da smo se prebili v četrtfinale, a zdaj startamo s pozicije favorita in se od nas pričakuje veliko več. Žal tokrat ni šlo, je pa pred nami še marsikatero tekmovanje. Upam, da že svetovno prvenstvo, nanj se sicer še moramo uvrstiti, in tam nekaj popraviti.

Matej Erjavec | Avtor: Saša Despot predsednik KZS Matej Erjavec Saša Despot

Bo trenutni strokovni štab nadaljeval z delom?
Aleksander Sekulić ima pogodbo z nami do konca naslednjega leta. In to je to.

Sekulić je dejal da bo sledila analiza in da bo potem prišla odločitev. Ali ste s tem vi že prehiteli to?
Sekulić je odličen trener, z nami ima, še enkrat povem, veljavno pogodbo. Kar je povedal, pa je normalno. Vedno je potrebna analiza. To bi se zgodilo tudi, če bi bili prvaki. Tudi takrat bi delali analizo.

Kaj najbolj obžalujete?
Ne vem, ne znam povedati konkretno, ampak jaz takšnega obraza naše reprezentance še nisem videl. Mislim na drugo četrtino. 

Je bila igra preveč odvisna od Luke Dončića?
Težko rečem. Luka je vključeval svoje soigralce, imel je tudi lepo število asistenc. Težko rečem, da je bilo vse odvisno od njega. Je pa dejstvo, da je bil naš najboljši igralec.

Omenili ste druženje z igralci Je Goran Dragić že omenil svojo reprezentančno prihodnost?
Gogiju lahko za zdaj rečemo samo hvala.

Matej Erjavec | Avtor: Saša Despot predsednik KZS Matej Erjavec Saša Despot

Komentarjev 3
  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 17:00 16.september 2022.

    Ce bi, ce bi, ... Ko bi lahko, pa niso.

  • marko345 15:26 16.september 2022.

    Če bi bilo sojenje vseh tekem dobro, potem tega poloma ne bi bilo. Sodniki po moje zaslužijo oceno -1.

  • radovednica 10:46 16.september 2022.

    Ja, ampak sedaj, ko je bilo to potrebno pa niste in to se je vedelo že vnaprej. Mnogo stav dobljenih, da se bo to res zgodilo. Nihče ni verjel. In evo ti ga na...tako je treba učiti lahkoverne, mi poznavalci!

Sorodne novice