Šport > Košarka
1884 ogledov

Italijani: "Tako ne gre, Fiba bo nekaj morala ukreniti"

Nicolo Melli Profimedia
Tudi italijanski košarkarji so imeli po izpadu proti Franciji veliko pripomb na sojenje.

Sodniški kriterij še naprej ostaja ena izmed osrednjih tem košarkarskega evropskega prvenstva. Veliko pripomb na sojenje so imeli po porazu v četrtfinalu tudi v italijanskem taboru.

"Niokli nisem govori sodnikih. Nikoli v karieri nisem govoril o sodnikih. Toda Fiba bo nekaj morala ukreniti," je bil po izpadu prori Franciji neposreden italijanski košarkar Nicolo Melli.

"Ne zato, ker smo izgubili tekmo. Na tem EuroBasketu je bilo preprosto preveč napak," je prepričan Melli.

EuroBasket 2022 Eurobasket 2022 Šport Zato je sojenje na evropskem prvenstvu tako slabo

Prvi vodstvu Italije s 75:70 je Marco Spissu prejel tehnično napako zaradi simuliranja, kar je Francozom omogočilo znižanje na dve točki razlike. V podaljšku je ob zaostanku njegovega moštva z 82:85 tehnično dobil tudi italjanski trener Gianmarco Pozzecco

Italijani so pred tem zapravili štiri točke prednosti v zadnji minuti rednega dela, zatajili pa so tudi ob izteku igralnega časa, ko bi s košem lahko srečanje odločili v svojo korist.

EuroBasket 2022 EuroBasket 2022 Šport Navijači v težavah. Kaj storiti? Aleksander Sekulić KZS Šport Takšna bo usoda selektorja Sekulića

"Vsi govorijo, da še nobeno evropsko prvenstvo ni premoglo toliko taletna. Kot igralci si zaslužimo najboljšo organizacijo, sodnike, hotele in vse ostalo. Samo tako imamo lahko tudi najboljši turnir," je pristavil Melli.

O sojenju se je na novinarski konferenci razgovoril tudi Pozzecco. "Samo eno stvari bi rad povedal o sodnikih. Zakaj imamo na voljo počasne posnetke? Zakaj? Za zabavo? Zato da imamo še enega človeka več na plačilni listi? Zakaj ne koristimo te možnosti? Povejte mi, zakaj? Zakaj se sodnik po tekmi ni rokoval z mano. Zakaj? Vsi trenerji bomo morali sesti za skupno mizo in skupaj poiskati rešitev," je bil jasen Italijan.

Sporno Šport Je bila Slovenija grobo oškodovana?

Gianmarco Pozzecco | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.