Šport > Košarka
1928 ogledov

Svet se zgraža nad Barco, ki je svojega igralca za kazen pustila sredi Turčije

Thomas Heurtel Profimedia
Barcelona je svojega velikega zvezdnika pustila kar sredi Turčije, potem ko mu ni dovolila vstopiti na klubsko letalo.

Za košarkarsko ekipo FC Barcelona Basquet je zelo pester večer, v katerem je najprej izgubila na gostovanju v Carigradu proti Efes Pilsnu, nato pa poskrbela za pravi škandal, ko svojemu igralcu Thomasu Heurtelu ni dovolila, da bi se vkrcal na klubsko letalo.

Po poročanju Marce in El Munda Deportiva naj bi se Barcelona odločila za to sramotno potezo, ker je vodstvo kluba izvedelo, da naj bi izza njihovega hrbta pregovarjal z Real Madridom.

Barcelona naj bi se namreč dogovorila s Heurtelom za sporazumno prekinitev pogodbe, Francoz pa naj bi se odpravil k Fenerbahčeju, od koder bi Barcelona pripeljala Lea Westermanna.

Leo Westermann | Avtor: Profimedia Profimedia

Heurtel naj bi se strinjal s prekinitvijo pogodbe ter je obljubil vodstvu kluba, da se bo odpravil v Turčijo, kjer naj bi nato Westermann postal višek. A na koncu se je izkazalo, da Heurtel nima namere oditi k Fenerbahčeju, pač pa je na skrivaj pregovarjal z največjim rivalom Barcelone, Real Madridom, katerega bi lahko tako okrepil brezplačno.

V katalonskem ponosu so se tako počutili prevarane, saj kljub temu da na Francoza ne računajo več, ga ne želijo prepustiti svojemu največjemu rivalu. Zato se je klub odločil maščevati svojemu košarkarju, katerega niso sprejeli na klubski avion.

A kljub temu, da se Barcelona počuti izdano, to ne opravičuje njihovega sramotnega dejanja ter odnosa do svojega košarkarja, na kar so opozorili tudi največji zvezdniki Evrolige, ki so vsi po vrsti udarili po katalonskem velikanu.

Med prvimi se je oglasil veliki zvezdnik CSKA iz Moskve, Mike James: "Resno se sprašujem, kako so si lahko dovolili, da mu prepovejo vstop na avion. Vedno sem na Barcelono gledal kot na evroligaški klub zgrajen na zlatih standardih, ampak če je to, kar se je zgodilo, resnica, jih je lahko sram. Nočemo te v klubu in hočemo da odideš... Toda greš lahko le tja, kamor ti mi zaukažemo... Pa saj nismo v diktaturi! Če me nočete, me pustite, da grem tja, kjer bo najbolje zame in za mojo družino!"

Besen je bil tudi nekdanji Heurtelov soigralec pri Barceloni in v francoski reprezentanci Kevin Seraphin, ki je močno obsodil obnašanje svoje poslednje ekipe v karieri: "To me sploh ne preseneča. Navijači Barcelone so neverjetni, toda v upravi kluba so zgolj ljudje, ki slepo sledijo navodilom. Za božič bi jim morali podariti možgane!"

Oglasil se je tudi še en nekdanji čaln Blaugrane ter nekdanji MVP zaključnega turnirja Evrolige Tyrese Rice: "Niso mu dovolili vstopa na avion? Niso mu dovolili, da bi se vrnil domov? Ta človek ima svojo družino in življenje. Upam, da resnično prestopi v Real. Če bi bil na njegovem mestu, bi namerno odšel tja!"

Najbolj neposreden izmed vseh pa je bil reprezentančni soigralec nesrečnega košarkarja, NBA zvezdnik Evan Fournier, ki je preko svojega Twitter računa jasno dal vedeti, kaj si misli o organizaciji, kot je Barcelona.

Pomoč francoskemu košarkarju je na koncu ponudilo Združenje španskih profesionalnih košarkarjev, ki je poudarilo, da je Heurtelu na voljo za vse, kar bo potreboval. Heurtel naj bi medtem že pristal v Lyonu, ki je vmesna postaja na poti v Barcelono.

Komentarjev 3
  • Snežinko 17:21 23.december 2020.

    Kateri "SVET" pa se zgraža nad Barco? Ta, ki ga jaz poznam in živim v njem se zgraža kvečjemu nad podlim in zahrbtnim ravnanjem Heurtela. Barca je ravnala popolnoma pravilno, tako se NE DELA. Glede na situacijo bi morala celo ...prikaži več odpovedati sporazumni odhod.

  • gregor51 13:06 23.december 2020.

    pravilno

Sorodne novice