Šport > Košarka
15945 ogledov

Pisal je košarkarsko zgodovino, tako se preživlja danes

lerić Reševalni pas/Twitter
Nekdanji vrhunski košarkar je moral v negotovih časih koronakrize poprijeti za drugačno delo.

Samir Lerić (46), košarkarska legenda Bosne in Hercegovine, se danes preživlja z dostavo in delom v skladišču enega izmed sarajevskih podjetij s področja prehrambene industrije.

Po navedbah bosanskih medijev mu življenje po koncu kariere ni prizanašalo, po izbruhu koronakrize pa je bil primoran poprijeti za delo, ki nima povezave s košarko, a zaradi tega ni nič manj častno.

"Gre za podjetje iz prehrambene industrije, mnoge pa preseneča, da se je Lerić odločil za takšen poklic. glede na to, da razpolaga z bogatim košarkarskim znanjem, ima pa tudi diplomo športnega profesorja in diplomo višjega športnega trenerja," pišejo bosanski mediji.

Potem ko je fotografija zaokrožila po spletu, se je Lerić, rekorder po številu nastopov za bosansko reprezentanco (107) in petkratni udeleženec evropskega prvenstva, odzval za BHBasket.

"Mislil sem, da bom za vedno ostal v športu, a v teh časih je nemogoče karkoli predvidevati. Ena vrata so se na žalost zaprla, druga so se odprla. Športni delavec si težko privoščiti polletni dopust, kot se to dogaja v času covida-19," je povedal nekdanji košarkar in dodal: "Vsi samo nekaj obljubljajo, a nič konkretnega. Najprej te izkoristijo, nato ti obrnejo hrbet."

Lerić je v karieri igral za kopico košarkarskih klubov, eno sezono je bil tudi član Zlatoroga. Upokojil se je leta 2013.

Komentarjev 3
  • kapibara1 10:08 12.avgust 2020.

    Bravo- delaven človek, ki se ne ukvarja z kriminalom..

  • jurij2 13:18 07.avgust 2020.

    Vcasi je potrebno tudi jest in plačat. Položnice.ce bi se pri nas tega držali bi imeli vsaj pol sociale manj.clovek se zaveda da brez dela ni jela.naredi je to kar bi moral vsak normalen clovek poskrbel je za sebe in ...prikaži več svojo družino.ne pa da hodi na socialo jokati.tak se dela.

  • Majazmaja 11:10 28.julij 2020.

    Pohvalno, da dela! Vsaj ne leži doma, se smili samemu sebi in od države zahteva, da mu plačuje. Ko bo kriza mimo, bo že dobil kaj drugega. Glede na to, da je profesor športne vzgoje in da cela bivša Juga ...prikaži več vidi, da mu ni težko prijeti za nobeno delo, se mu bodo že odprla kakšna vrata.

Sorodne novice