Šport > Košarka
1503 ogledov

Izpoved bivšega kapetana Zvezde in velikega evropskega talenta o amputaciji

Ivan Ćorović Reševalni pas/Twitter
Življenjska drama enega največjih evropskih košarkarskih talentov, ki je ostal brez noge.

Nekdanji košarkar beograjske Crvene zvezde Ivan Ćorović bi moral biti naslednja velika košarkarska senzacija s prostora bivše Jugoslavije, a se je v to športno pravljico vmešal tumor na kolenu, s katerim je nesrečni košarkar igral kar osem mesecev, misleč, da gre zgolj za hematon.

Nekdanjemu kapetanu vseh mlajših selekcij Crvene zvezde so kasneje diagnosticirali tumor na kolenu, zaradi katerega so mu na koncu celo amputirali nogo.

V pogovoru za črnogorske "Vijesti" se je dotaknil dogajanja tekom najhujših trenutkov svojega življenja, ko je moral zaradi bolezni končati športno kariero, se začeti zdraviti s kemoterapijo, na koncu pa se celo soočiti z amputacijo noge pri kolku.

"Bil sem zelo vzoren deček, dober sem bil v šoli, najbolj marljiv na treningih. Uspel sem se prebiti celo do statusa mladinskega kapetana Crvene zvezde," je tragično zgodbo začel košarkar, ki je kot kapetan poveljeval celo tako uveljavljenim imenom, kot so Boriša Simanić, Aleksa Radanov, Stefan Đorđević...

Toda Ćorovićeva košarkarska pravljica je doživela tragičen preobrat...

"Pravili so, da gre zgolj za hematom, ničesar točnega niso mogli potrditi. Največja težava pa je bila, da sem kar osem mesecev igral z njim. Osvojil sem mladinsko prvenstvo Srbije, ko pa bi se morale začeti priprave za novo sezono, ko bi moral dokončno eksplodirati tudi na članski sceni, smo odkrili, kakšna težava me je v resnici spremljala. Začela se je borba za moje življenje..."

"V tem trenutku sem se moral boriti za svoje lastno življenje, sploh ni bilo priložnosti, da bi žaloval za košarko. Seveda jo pogrešam in pridejo trenutki, ko si najbolj želim, da bi lahko spet igral. Toda lahko le upam, da ima življenje veliko epizod ter da bom v kakšni izmed naslednjih tudi jaz uspešnejši," je svojo tragično zgodbo zaključil 22-letni Črnogorec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice