Šport > Nogomet
1519 ogledov

V Srbiji že po prvem kolu obtožbe o goljufanju

Bibras Natcho Napredak Partizan FK Partizan
Ta konec tedna se je začela nova sezona srbskega nogometnega državnega prvenstva.

Boj za naslov v srbski Superligi je ponavadi rezerviran za beograjska rivala Crveno zvezdo in Partizana, tudi letos situacija ni nič kaj drugačna. V zadnjih letih je uspešnejša Zvezda, potem ko so pred tem nekaj sezon dominirali črno-beli.

Navijači obeh kolektivov iz srbske prestolnice težko prenašajo uspehe rivalov in vsaka sumljiva situacija na tekmah je predmet vročih debat in pritožb na sodniško organizacijo oziroma nogometno zvezo.

V tej sezoni se je zadeva pošteno "zakuhala" že povsem na začetku. Crvena zvezda je na svoji zelenici pričakovano ugnala Novi Pazar (3:0), precej težje delo pa je imel Partizan na gostovanju v Kruševcu pri tamkajšnjem Napredku.

Simon Rožman HNK Rijeka pokal Čestitke v temi Šport Rožmanu po velikem triumfu ušla kletvica, nato pa mrk ...

Po prvem polčasu so domačini vodili z 1:0, Beograjčani pa so izenačili praktično takoj po začetku nadaljevanja. Vse do 87. minute nato golov ni bilo, potem pa je prišla sporna situacija.

Po (za nekatere sumljivo dosojenem) kotu za Partizan so se igralci borili za prostor pred vrati, sodnik Danilo Grujić pa je, na začudenje domačinov, pokazal na belo točko. Situacijo si lahko ogledate na spodnjem posnetku (od 1:14 naprej) in sami ocenite, ali je bila enajstmetrovka dosojena upravičeno.

Partizan je enajstmetrovko izkoristil, v končnici tekme pa so "grobari" zabili še ena gol in prišli do zmage (1:3) ter uvodnih treh točk.

Sporni trenutek je bil seveda dovolj, da so se v smeri sodnika usule kritike po tekmi, predvsem s strani navijačev Zvezde. Privrženci Partizana jim niso ostali dolžni in so jih spomnili na številne podobne situacije na tekmah Zvezde, ki so ji sodniki v bližnji preteklosti prav tako dosojali sumljive enajstmetrovke.

domžale Posledice okužbe Šport Domžalčani v karanteni, tekma z Bravom prestavljena

V taboru Napredka so po porazu jasno pokazali ogorčenje. "Blago rečeno - katastrofa! Zakaj se je to zgodilo? Kdo potrebuje takšno darilo? Žal mi je zaradi mojih fantov. Tekma je bila korektna do te enajstmetrovke," je po srečanju dejal trener ekipe iz Kruševca Dragan Ivanović.

Crvena zvezda je dan po srečanju poslala protestno pismo na Nogometno zvezo Srbije (FSS) in pozvala k ostremu kaznovanju sodnika Grujića. V Srbiji se spet obeta vroča sezona ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice