Šport > Nogomet
330 ogledov

Nekdanji zmagovalec Lige prvakov v pregovorih z vezistom Maribora

Alexandru Cretu
Rdeče-beli naj bi se po najnovejšo okrepitev odpravili v Slovenijo.

Mariborski vezist Alexandru Cretu naj bi se po poročanju romunskih in srbskih medijev znašel na seznamu želja nekdanjega zmagovalca Lige prvakov, Crvene zvezde.

Romunski spletni portal ziare.com celo navaja, da je srbski velikan že kontaktiral 28-letnega nogometaša, kateremu nudi letno plačo v višini 400.000 evrov, a da Romun zaenkrat še ni pristal.

Cretu naj bi imel tudi ponudbe nekaterih manjših ruskih klubov, a je po mnenju romunjskih medijev bližje podpisu za Zvezdo, saj naj bi si želel nastopati v Ligi prvakov.

Romunski in srbski mediji še navajajo, da naj bi si želel Cretu zaigrati za državno reprezentanco, kar naj bi mu najlažje uspelo prav z dobrimi nastopi za srbskega velikana, s katerim si preko kvalifikacij lahko priigra celo Ligo prvakov in se tako najlažje znajde na radarju romunskega selektorja Mirela Radoia.

Alexandru Cretu | Avtor: Profimedia Profimedia

Cretu se je sicer prvič pojavil na slovenski nogometni sceni leta 2016, ko je iz Politechnice Iasi prestopil k ljubljanski Olimpiji. Dve leti kasneje je storil nezaslišano ter prestopil k Mariboru, kateri pa po pisanju romunjskih medijev nima nič proti Romunovi selitvi v Beograd.

Zanimivo je, da je za Cretuja pred nekaj časa bil zelo zainteresiran večni Zvezdin rival, Partizan, ki se je pozimi 2018 odločal med nakupom Cretuja in Saše Zdjelara, a se je na koncu odločil, da v svoje vrste pripelja vezista Olympiacosa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice