Šport > Nogomet
218 ogledov

Vijolice zacvetele v dežju, gneča na vrhu

Denis Klinar NK Maribor Aluminij Reševalni pas/Twitter
27. kolo elitne slovenske nogometne lige se je končalo z nedeljskim večernim obračunom v Ljudskem vrtu.

Maribor je vpisal še drugo pokoronsko zmago (3:0), medtem ko je Aluminij doživeli drugi poraz. Izbranci Sergeja Jakirovića, ki je tokrat v ekipo namesto kaznovanega Rudija Požega Vancaša postavil Gregorja Bajdeta, so dobršen del dela opravili ob koncu prvega in v začetku drugega polčasa.

Maribor, ki se je vodilni Olimpiji približal na štiri točke, Celju pa na dve, je tako proti Aluminiju brez poraza že enajst tekem.

Mariborčani, pri katerih je v 40. minuti igrišče zaradi poškodbe zapustil Mitja Viler, so bili v prvem polčasu nekoliko boljši tekmec, a vse do konca niso bili prav nevarni. V 19. minuti je sicer Rok Kronaveter streljal z glavo malce premalo natančno, dve minuti pozneje je v padcu zgrešil še Luka Zahović, v 37. pa je žogo nekaj centimetrov čez gol poslal Jasmin Mešanović s strelom od daleč.

Tik pred koncem polčasa pa je Aluminij, ki je večino časa dobro pazil na tekmece, ob koncu pa je v deževju malce padla koncentracija, prejel zadetek. Najprej je z roba kazenskega prostora streljal Kronaveter, Luka Janžekovič je žogo odbil v kot. Po njem pa je z glavo streljal Alexandru Cretu, Aluminijev vratar je žogo odbil, a jo je nato Ivan Kontek nespretno spravil v lastno mrežo.

Ivan Božić Derbi Šport Celjani potrdili boj za naslov, Olimpija zapravila strel z 11-m

Kontek je bil vpleten v novo sporno akcijo v 47. minuti, ko so domači zahtevali enajstmetrovko, ko je padel Cretu, a se sodniki niso oglasili. V 51. minuti pa je branil gostov pred golov črto izbil žogo po lobu Zahovića, a se je slednji veselil osmega zadetka v sezoni že minuto pozneje. Takrat je iz bližine zadel, potem ko je žogo slabo izbijal Renato Pantalon. Ta pa je nevarno meril z glavo v 64. minuti, ko se je izkazal Kenan Pirić v mariborskih vratih.

NK Maribor Aluminij | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Na drugi strani je pozneje dvakrat z glavo neuspešno streljal Nemanja Mitrović, v 73. pa je pri gostih s prostega strela zgrešil še Mihael Klepač. Aluminij je bil v teh trenutkih boljši, a v 84. minuti je eden od gostujočih nogometašev s prekrškom nad Felipejem Santosom zakrivil enajstmetrovko, ki jo je nato unovčil Amir Dervišević za 3:0. Blizu novega gola je bil v prvi minuti sodniškega dodatka Zahović s "škarjicami", a je ostalo pri 3:0.

Senijad Ibričić SNL Šport Domžale z igralcem manj do točke, Rudar ostaja brez zmage

Prva liga TS, 27. kolo:

Maribor - Aluminij 3:0 (1:0)
Kontek 45./ag, Zahović 52., Dervišević 84./11m

Olimpija - Celje 0:1 (0:1)
Lotrič 9.

Mura - Tabor Sežana 3:2 (2:0)
Bobičanec 19., 76., Gorenc 33.; Stevanović 52., Sever 54.

Rudar Velenje - Bravo 1:3 (0:3)
Trifković 60./11m; Baturina 17., 30., Ogrinec 33.

Triglav - Domžale 1:1 (0:0)
Beciri 50.; Ibričić 86.
RK: Šoštarič Karić (Domžale) 77.

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 53
2. Celje 51
3. Maribor 49
4. Aluminij 45
5. Mura 44
6. Bravo Ljubljana 34
7. Tabor Sežana 29
8. Triglav Kranj 28
9. Domžale 27
10. Rudar Velenje 10

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice