Šport > Nogomet
5452 ogledov

Domnevno sporen grafit ekspresno izbrisan: "Kaj?! Štajerska varda?!

Celjski grofje Arena Z'dežele grafit karantanski panter Facebook
Po prijavi je bil v Celju izbrisan simbol, ki je nastal pred le nekaj dnevi.

Nogometaši Celja so v petek na svoji Areni Z'dežele premagali lokalne rivale iz vrst velenjskega Rudarja (2:0) in se obdržali na drugem mestu Prve lige TS, pet točk za vodilno Olimpijo.

Celjska in ljubljanska ekipa se bosta v prihodnjem kolu pomerili med seboj, srečanje bo odigrano v soboto na stadionu Stožice. Razplet tekme bo močno zaznamoval končnico prvenstva.

Že pred tekmo med Celjem in Rudarjem pa je celjske navijače, ki potiho upajo celo na naslov prvakov, vznemirilo nekaj drugega. Navijaška skupina Celjski grofje 1992 je namreč obnovila nekaj grafitov na Areni Z'dežele in dodala enega novega.

Enrik Ostrc 1. SNL Šport Mojstrovina 17-letnega Olimpijinega dragulja ob novi zmagi Ljubljančanov

Nastala je stenska poslikava v barvah slovenske zastave, bogatila jo je podoba karantanskega panterja. Nekdo je grafit ocenil kot neprimeren, podal prijavo in dosegel, da je bila poslikava odstranjena oziroma prebarvana.

Vse skupaj je seveda zmotilo celjske navijače. Grafit je bil odstranjen, ker naj bi šlo za simbole sporne organizacije Štajerska varda, ki že nekaj mesecev buri duhove na sončni strani Alp. Celjski grofje 1992 so na svojem družbenem profilu zatrdili, da simbol nikakor ni bil povezan s Štajersko vardo, obenem so namenili nekaj krepkih prijavitelju. Njihov zapis si lahko v celoti preberete v spodnjih vrsticah.

Celjski grofje Arena Z'dežele grafit karantanski panter | Avtor: Facebook Facebook

NK Maribor : NK Olimpija Rivalstvo Šport Milan Zver brije norce iz ljubljanske Olimpije in njenih navijačev

"Tudi v času ko naša tribuna sameva, smo Grofje aktivni, če ne na tribuni, pa pod njo. Manjša skupina Grofov se je v sredini meseca maja zbrala z razlogom, da malce osveži Severno tribuno z kakšnim novim grafitom (stari grafiti so dobili svežo barvo).

Ob mrzlem pivu, bolečem križu in utrujeni roki je pri vhodu na našo tribuno pod že obstoječim CG grafitom nastal nov grafit v barvah slovenske zastave. Na sredini pa je v ščitu ponosno stal odlično izdelan karantanski panter. Grofje smo na naš izdelek zelo ponosni, ampak kot je že v navadi, se v našem preljubem Celju vedno nekje zatakne. Nič drugače ni bilo zaradi novega grafita ...

Zaradi nekoga (beri majmuna zabitega ki nima tri pike v glavi), ki mu je bil ta grafit ali pa odlično delo Grofov nesprejemljivo, se je zgodil telefonski klic. Prijava. Neverjetna je bila izjava, da smo na našo tribuno narisali simbol Štajerske varde ... Kaj?! Štajerska varda?! Uzbona?!

V manj kot 24 urah (verjetno najhitrejša akcija naše občine) našega grafita ni več?! Ves trud in dobro voljo po osvežitvi tribune je prekrila siva barva občine celjske.

Žalosti nas dejstvo, da je nepoznavanje zgodovinskih simbolov privedlo do uničenja truda naših članov! Poudarjamo, da našo skupino sestavljajo člani vseh političnih in verskih skupnosti in da navijaška skupina Celjski grofje 1992 nima nobene povezave s Štajersko vardo!"

 

Komentarjev 7
  • Avatar Niconilla
    Niconilla 01:14 08.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com

  • jakec1575 20:09 07.junij 2020.

    skoda ker "grofje" ne premorejo bralnih navad, da bi malo prebrali zgodovino. just sayin'. se ne bi smesili, kot se varda in mnogi drugi.

  • Avatar ovca
    ovca 17:45 07.junij 2020.

    Friderik,locis med panterjem in levom?

Sorodne novice