Šport > Nogomet
2350 ogledov

Mojstrovina 17-letnega Olimpijinega dragulja ob novi zmagi Ljubljančanov

Enrik Ostrc Reševalni pas/Twitter
Nogometaši CB 24 Tabora Sežane so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:3 (0:1).

Čeprav je ljubljanski trener Safet Hadžić v kadru pogrešal kaznovana Mackyja Bagnacka in Endrija Čekičija ter poškodovana Vitjo Valenčiča in Bojana Kneževića, je vodilna ekipa še tretjič v sezoni premagala tekmece s Krasa. Hkrati je dosegla tudi svojo tretjo zaporedno zmago in obdržala pet točk prednosti pred drugouvrščenim Celjem. Tabor pa je doživel prvi poraz po štirih tekmah in začasno ostaja šesti.

Tekmo v Sežani so odločneje začeli izbranci Maura Camoranesija, dvakrat je bil nevaren Stefan Stevanović. Najprej je v peti minuti z desne strani z diagonalnim strelom malo zgrešil, v 19. minuti pa v ljubljanskem kazenskem prostoru ni unovčil napačne podaje Nejca Vidmarja.

V 23. minuti so domači neuspešno zahtevali enajstmetrovko, ko je Rodrigue Bongongui padel ob Danielu Kamyju, na drugi strani pa so jo dobili gosti v 29. minuti, potem ko je Denis Kouao podrl Stefana Savića. Zanesljiv izvajalec z bele pike je bil Luka Menalo, ki je dosegel svoj osmi gole v sezoni.

V drugem polčasu so v 50. minuti najprej zagrozili domači, nov dvoboj s Stevanovićem je dobil Vidmar, ki se je izkazal s posredovanjem z desno roko. Malce zatem pa je z roba kazenskega prostora previsoko meril Mario Babić.

V 60. minuti je priložnost za igro po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe dobil Nik Kapun. Štiri minute pozneje pa se je njegov mladi soigralec in debitant Enrik Ostrc prvič vpisal med strelce v prvi ligi, ko se je odločil za strel z več kot 25 metrov in premagal Davida Šugića.

V 86. minuti se je še drugič na tekmi in skupno devetič v prvenstvu med strelce vpisal Menalo, ko je prodrl v kazenski prostor in ob prepočasnem Mariu Zebiću zadel rahlo z leve strani. Malo zatem so domači zadeli vratnico in tudi prečko preko Dina Stančiča, ki je celo zahteval zadetek, a se izid ni več spremenil.

Tabor bo v 27. krogu prihodnjo soboto gostoval v Murski Soboti, Olimpija pa bo gostila Celje.

* Stadion Rajka Štolfe, brez gledalcev, sodniki: Mertik, Vukan in Smej.
* Strelci: 0:1 Menalo (29./11 m), 0:2 Ostrc (65.), 0:3 Menalo (86.).
* CB 24 Tabor Sežana: Šugić, Ristić, Azinović, Serge, Krivičić (od 79. Mihaljević), Zebić, Salkić (od 71. Laukžemis), Kouao, Stevanović, Bongongui (od 79. Stančič), M. Babić (od 75. Sever).
* Olimpija: Vidmar, Boakye, Jurčević (od 89. Andrejašič), Samardžić, Kamy, Tomić, Ostrc (od 77. Elšnik), Savić, Bezjak (od 60. Kapun), Menalo, Vukušić.
* Rumeni kartoni: Kouao, Ristić, Salkić, Bongongui; Jurčević.
* Rdeči karton: /.

 

Komentarjev 4
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 08:26 07.junij 2020.

    Sojenje v korist olimpije sramota slovenskega nogometa se nadaljuje!! Vprašal bi Mijatoviča ZAKAJ skoraj vse ekipe igrajo BREZ gledalcev Olimpiji pa je DOVOLJENO na tekmo pripeljati Dregonse!? To tekmo bi moral Tabor dobiti z 3:0 zaradi NESPOŠTOVANJA pravil!!

  • simon1 02:35 07.junij 2020.

    Mojstrovina? Zgleda kot da bi lahko bil predložek. Vratar je zaspal na golu. To bi še babica ubranila, vmes med letom žoge pa še kavo popila. Sicer pa vseeno čestitke za gol, boljše za strel da se je odločil kot ...prikaži več podajo. Še več poskusov iz razdalje je treba, saj vratarji ponavadi zasanjano spremljamo igro ko ni žoga v kazenskem prostoru. Pa mogoče kak strel ob pomoči vetra najde pot v gol. Kondicija pa nikakva, eni smo delali cel čas korone, igralci pa zgleda bolj polezaval, ni se jim dalo migat

  • simon1 02:24 07.junij 2020.

    Mojstrovina? Zgleda kot predložek. Vratar je zaspal, drugače bi še babica to ubranila, pa med letom žoge še kavo popila.

Sorodne novice