Šport > Nogomet
215 ogledov

Nogomet se vrača! Janša prižgal zeleno luč tudi ekipnim športom

Janez Janša
Športna tekmovanja na državni ravni bodo od 23. maja možna tudi v ekipnih športih, je na Twitterju sporočil premier Janez Janša med sejo vlade na Brdu pri Kranju.

Predsednik nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović se je na novico že odzval z besedami, da je to "veliko olajšanje za nogomet in šport nasploh". Prve tekme NZS načrtuje junija.

"Pogovarjali smo se že s klubi, njihova želja je bila, da bi imeli po dolgem premoru treninge pred prvimi tekmami vsaj štiri tedne. Tako da načrtujemo prve tekme v prvem ali drugem tednu junija, 5., 6. ali 10. v tistem mesecu," je v pogovoru za STA povedal Mijatović.

radenko mijatović | Avtor: Profimedia Profimedia

"Za nogomet v Sloveniji ta odločitev pomeni ogromno v tekmovalnem pomenu, saj bomo na igrišču dobili prvaka in udeležence evropskih tekmovanj. Za NZS samo pa finančno to ne pomeni razbremenitve zaradi dodatnih varnostnih in zdravstvenih zahtev. Te pa so pomembne v tem času epidemije novega koronavirusa in jih bomo v polni meri upoštevali, saj smo med drugim številne predloge dali tudi sami," je dodal Mijatović.

Po njegovem mnenju pa bo zelo pomembno, kako se bodo pri nas razmere urejale naprej, da bi bil tudi šport v polni meri deležen vladnih ukrepov za pomoč gospodarstvu. Prav tako pa bo pomembno mednarodno okolje, tudi delovanje trga prestopov, ter drugih dejavnikov, ki usmerjajo svetovni nogomet.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice