Slovenija
35333 ogledov

Šarec in Črnčec takole pozivata na petkov protest proti vladi, Janša ni ostal tiho

kolesarji posnetek zaslona
V LMŠ, SD in Levici so danes napovedali udeležbo oz. pozvali na protivladne petkove proteste na kolesih. Predsednik LMŠ Marjan Šarec je v tej luči na Twitterju ugotavljal, da bo na Trgu republike gneča. Premier Janez Janša pa je predstavnikom opozicije na Twitterju odgovoril z opozorilom glede pozivanja h kršitvi zakona o nalezljivih boleznih.

Šarec je na protestnike na kolesih danes prvič namignil v odzivu na menjavo v vrhu Nacionalnega preiskovalnega urada. "Ko se bo vlada spraševala, zakaj je vsak teden več kolesarjev, bo to zgolj sprenevedanje. Direktorja NPU menjajo, ker želijo ustaviti preiskave. Pri boju z bolezenskim virusom jim je narod pomagal, pri prikrivanju kaznivih dejanj jim ne bo," je prepričan.

Video, na katerem kroži s kolesom po ljubljanskem Trgu republike, je s pripisom "trening" na Twitterju danes objavil tudi nekdanji državni sekretar v Šarčevem kabinetu Damir Črnčec, ki je ostal blizu LMŠ. Šarec je na ta tvit odgovoril z napovedjo: "Danes je še veliko prostora, v petek ga bo verjetno precej manj, ker bo gneča".

Tudi poslanec SD Matjaž Nemec je na svojem Twitter profilu objavil fotografijo na kolesu in pripisal: "A je že petek? Alora pridem več k'sno!". Ob tem je dodal ključnik vstaja.

Poslanec Levice Miha Kordiš je na novinarski konferenci v DZ, ki so jo tri opozicijske stranke sklicale zaradi menjave v vrhu NPU, ugotavljal, da so se protestniki z zelo dobrim razlogom prejšnji petek zbrali pred stavbo državnega zbora. Pozval je, da bo ta petek takih protestnikov še več, "ker na tej točki včasih zgleda, da nas lahko reši samo še državljanska nepokorščina".

Predsednik vlade Janez Janša pa se je na posamezne objave opozicijskih predstavnikov odgovoril z opozorilom: "Da se ve, kdo poziva na kršitev zakona o nalezljivih boleznih in ogroža zdravje ter življenja ljudi."

Protivladni protesti na kolesih potekajo že nekaj tednov. Notranji minister Aleš Hojs je konec aprila, ko je vlada sprostila prepoved prehajanja med občinami, ki je veljala z namenom zajezitve širjenja epidemije novega koronavirusa, morebitnim protestnikom sporočil, da zbiranje na javnih mestih ni dovoljeno. Pozivanje na takšna zborovanja je nezakonito, je pojasnil.

 

 

Komentarjev 76
  • ferlic 06:04 08.maj 2020.

    A danes bo šarko pričel z novo službo,ULIČNEGA KLOVNA,bedakov ki ga bodo gledali očitno ne manjka

  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 21:22 07.maj 2020.

    Še zmeraj isto, ko gledam komentarje, ha,ha. Bom še 1x vprašal, ali imate kakšne dodatne tipke na tipkovnici npr. TURBO ali NITRO za pluseke, minuse in kje prodajajo te tipkovnice, pri blagovnih rezervah? Tudi za popolnoma bedast kometar 25+, samo ...prikaži večo da navija za leve, v kolikor kdo odgovori, karkoli, takoj -25. Pa vi tukaj levi sta tako močni, da ne rabite volitev, Ne izgubljajte časa s komentarji in demonstracijami, ustanovite stranko in na volitve, . lep večer.

  • miki14 12:14 07.maj 2020.

    v mojem imenu lahko policija.... po potrebi ....pošteno omoči te leve nasilneže... pa tudi pendrek naj ne špara.... takoj pa ukinit financiranje nevladnih organizacij in RTV SLO !