Šport > Nogomet
724 ogledov

Vijoličasti v modrem? To je razlog za spremenjeno podobo

marcos tavares NK Maribor/Twitter
Aktualni slovenski prvak je na prvi tekmi po koronavirusnem premoru na gostovanju premagal Domžale (1:2).

Mariborčani so v pokoronsko obdobje krenili z zmago nad Domžalami (1:2).

Rudi Požeg Vancaš SNL Šport Maribor po velikem preobratu do treh točk

Vijoličasti nogometaši, ki so v času epidemije doživeli dva velika kadrovska pretresa, saj sta klub zapustila dolgoletni športni direktor in glavni dirigent štajerske simfonije Zlatko Zahović ter njegova "desna roka", prav tako dolgoletni sodelavec kluba, trener Darko Milanič, so v domžalskem Športnem parku uspešno zakorakali v novo ero pod vodstvom hrvaškega stratega Sergeja Jakirovića. S tem so napredovali na tretje mesto ligaške lestvice, kjer imajo po 26. krogih dve točki zaostanka za Celjem oziroma sedem za vodilno Olimpijo.

Rudi Požeg Vancaš | Avtor: twitter NK Maribor twitter NK Maribor
Prva tekma Maribora po vrnitvi Prve Lige je bila še vedno v znamenju slovenskega boja s covidom-19, za kar so s spremenjeno podobo poskrbeli predvsem gostujoči nogometaši. Mariborčani so namreč zaigrali v modrih dresih, s čimer so se poklonili vsem zdravstvenim delavcem in njihovemu doprinosu v boju s to življenjsko nevarno boleznijo. 

"Nov začetek s prav posebno zahvalo: prvo tekmo ob ponovnem zagonu državnega prvenstva smo posvetili zdravstvenim delavcem in se odločili za zamenjavo prepoznavnih vijol'čnih za drese v barvah in simbolih zdravstvenih uniform. S to potezo smo pri NK Maribor ob vrnitvi nogometa počastili požrtvovalno delo in predanost celotnega osebja povsod po državi, ki je pokazalo novo dimenzijo herojstva v času epidemije koronavirusa," so zapisali na uradni spletni strani.

Unikatne drese s podpisi nogometašev so po tekmi predali v drobrodelno dražbo, zbrana sredstva pa bodo donirali v sklad za nakup zaščitne opreme za zdravstvene delavce v UKC Maribor. "Za navijače in ljubitelje nogometa so nogometaši njihovi heroji. Pripadnost, podporo in tudi hvaležnost nam pokažejo, tako da oblečejo barve naših dresov, naših uniform. Za nas in nogometaše NK Maribor so največji heroji in prvaki leta 2020 zdravstveni delavci. Zamenjava dresov je naš, nogometni način, da jim rečemo HVALA," je lepo gesto pojasnil direktor NK Maribor Bojan Ban.

Podpisane drese, ki so jih nogometaši nosili na nedeljski tekmi, bo v prihodnjih dneh mogoče kupiti v dobrodelni dražbi kot že tolikokrat doslej v sodelovanju 15-kratnega slovenskega prvaka in Radia City. Celoten izkupiček bo namenjen UKC Maribor za nakup ustrezne zaščite opreme za zdravstvene delavce ob nadaljnjem spopadanju s koronavirusom.

 
Komentarjev 1
  • Avatar cannaboom
    cannaboom 10:23 08.junij 2020.

    Kdaj bodo nogometasi prenehali pljuvati po zelenici??To je nesprejemljivo dejanje in ga je treba kaznovati!!

Sorodne novice