Šport > Nogomet
454 ogledov

Znan datum začetka prve nogometne lige

Mura MB PLTS Fazanerija Jure Banfi/sobotainfo.com
Prva liga Telekom Slovenije so bo po marčevski prekinitvi zaradi epidemije novega koronavirusa nadaljevala junija.

Prva tekma 26. kola Prve lige Telekom Slovenije bo v petek, 5. junija, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije (NZS). "Celoten koledar izvedbe prvoligaškega tekmovanja bo potrjen na izvršnem odboru v prihodnjem tednu, poleg prvoligaškega tekmovanja pa se vračajo tudi zaključni boji pokala Slovenije. Tekmi polfinala pokala Slovenije bosta na sporedu 9. in 10. junija, finale pa 24. junija, vse tekme bodo odigrane v Nacionalnem nogometnem centru Brdo," so še sporočili z NZS.

Prva tekma 26. kolaa Prve lige Telekom Slovenije bo v petek, 5. junija, ko se bosta v prenosu na Planet TV ob 19. uri pomerila Aluminij in Mura.

Kot pravijo pri NZS, slednja za vrnitev klubskih tekmovanj predvideva izpolnjevanje vseh ukrepov v povezavi s preprečevanjem okužbe s covidom-19, do začetka pa bo v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje izdelala tudi protokol za izvedbo tekmovanja v trenutnih razmerah.

Prvoligaški klubi so pred prekinitvijo odigrali 25 od 36 krogov. Vodi Olimpija s 50 točkami pred Celjem in Aluminijem (po 45), Mariborom (43), Muro (38), Taborom iz Sežane (29), Bravom (28), Triglavom (27), Domžalami (26) in Rudarjem iz Velenja (10).

V pokalnem tekmovanju sta polfinalna para Aluminij - Mura in Kalcer Radomlje - Nafta 1903.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.