Šport > Nogomet
14934 ogledov

Bitka za Vukovar: Hrvati in Srbi v množičnem pretepu!

Bad Blue Boys Grobari Vukovar PrtSc
Navijaški skupini sta obračunali med seboj, vse so ujele kamere mimoidočih.

V četrtek zvečer se je v Vukovarju zgodil obsežen pretep. V mestu, ki je bilo v vojni ob razpadu bivše Jugoslavije prizorišče silovite bitke med hrvaškimi in zveznimi silami, je bilo v četrtek pozno popoldne spet vroče.

Po pisanju hrvaških medijev je skupina navijačev Partizana z nazivom Grobari verbalno napadla človeka hrvaške narodnosti, medtem ko je bil ta na sprehodu z družino.

Razvil se je pretep, v katerega so se hitro vključili pripadniki navijaške skupine zagrebškega Dinama Bad Blue Boys, ki so bili v tistem trenutku v bližnjem lokalu.

Crvena zvezda, Partizan Koronavirus Šport Tekma, na njej so bili tudi Slovenci, sprožila nov val epidemije

Policija je bila hitro na prizorišču pretepa in je po incidentu pridržala več kot 20 vročekrvnežev. Nekatere osumljene še išče.

Napad naj bi bil odgovor na incident, ki se je v Vukovarju zgodil pred nekaj tedni. Takrat so pripadniki Bad Blue Boys napadli dva mladeniča srbske narodnosti.

"V zadnjem mesecu in pol naši uslužbenci patruljirajo po mestu, da bi preprečili takšne situacije. Tokrat smo hitro reagirali in preprečili večje težave. Tega ne bomo dopustili v našem mestu," je za 24sata povedal predstavnik Vukovarsko-Srijemske policijske uprave Dragoslav Živković.

Slednji je dodal, da sta v pretepu dve osebi skupilil težje poškodbe in bili hospitalizirani.

Komentarjev 4
Sorodne novice