Šport > Nogomet
3556 ogledov

Rožmanu po velikem triumfu ušla kletvica, nato pa mrk ...

Simon Rožman HNK Rijeka pokal Profimedia
V soboto zvečer je slovenski trener na klopi hrvaškega kluba dočakal zmagoslavni trenutek.

Na stadionu Šubićevac v Šibeniku je bil na sporedu veliki finale hrvaškega pokala, pomerila sta se Rijeka pod vodstvom Simona Rožmana in zagrebška Lokomotiva.

Rožmanova zasedba je prvenstvo končala na tretjem mestu in tako so se ji kvalifikacije za Ligo prvakov malenkostno izmaknile, saj je s točko naskoka drugo mesto zasedla prav Lokomotiva, potem ko je njen mestni tekmec Dinamo spet zlahka prišel do naslova prvaka.

V soboto pa je moštvo s Kvarnerja dočakalo maščevanje. Edini gol je v 76. minuti dosegel Tibor Halilović, svoje pa je dodal tudi razpoloženi vratar Ivan Pandur.

HNK Rijeka pokal | Avtor: Profimedia Profimedia

Rijeka je šestič osvojila hrvaški pokal, dvakrat ji je to uspelo pod vodstvom Matjaža Keka. Za Rožmana je to druga pokalna lovorika, eno je osvojil v Sloveniji z Domžalami.

MATJAŽ KEK Zagreb v šoku Šport Hrvatom ne gre v račun: "Tudi Slovenci ga ne razumejo"

Po srečanju je bil slovenski strateg razumljivo dobro razpoložen, v izjavi po tekmi pa mu je ob navalu čustev ušla tudi kletvica: "Je*iga, ni pomembno, kako smo prišli do lovorike, pomembno je, da smo jo osvojili. Bilo je težko, imeli smo veliko padcev v igri, toda dvignili smo se in zdaj sem srečen. Pa tudi utrujen, saj je za nami naporna sezona."

"Mesto nam daje podporo, navijači nas podpirajo in lovorika je tu. Ni bilo vse idealno, imeli smo težave med tednom, toda imeli smo tudi malce športne sreče," je dodal Rožman.

Organizatorjem se je zgodil manjši spodrsljaj. V trenutkih, ko so Rečani prejemali priznanja in pokal, je na stadionu zmanjkalo elektrike, tako da je slovesnost potekala v temi.

HNK Rijeka pokal | Avtor: Profimedia Profimedia

Rožmanov kolega na klopi Lokomotive Goran Tomić, ki svoje ekipe ni uspel pripeljati do prve trofeje v zgodovini, je obžaloval izgubljene priložnosti.

"Lahko le od srca čestitam Rijeki. Naredili smo vse, taktično smo zgledali dobro, toda žoga ni hotela v gol. Rijeka je zabila in to je zgodba tega finala," je dejal Tomić.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:22 02.avgust 2020.

    Da v Dalmaciji polni HE in veternih elektrarn , zmanjka elektrike je približno tako , kot če bi jo v Krškem !

Sorodne novice