Šport > Nogomet
997 ogledov

Incidentna tekma s srečnim koncem za Rožmana dobila epilog

Simon Rožman Reševalni pas/Twitter Simon Rožman.
Sodniške odločitve so krojile polfinale hrvaškega pokala, reagirala je tamkajšnja nogometna zveza.

V preteklih dneh je v hrvaški športni javnosti odmeval razplet polfinala nogometnega pokala, v katerem je Rijeka pod vodstvom slovenskega stratega Simona Rožmana na svoji Rujevici ugnala Osijek (3:2).

Slavonci so na začetku drugega polčasa povedli z 0:2, nato pa ostali z igralcem manj po (pres)strogi izključitvi Laszla Kleinsheislerja in bili na koncu poraženi, tudi s pomočjo sporno dosojene enajstmetrovke.

Po srečanju je trener Osijeka Ivica Kulešević sodnike označil za "pošasti", na nekatere odločitve je bilo usmerjenih veliko kritik.

HNK Rijeka Odmevni tekmi Šport Rožman po drami do velikega finala, Verbič poražen na derbiju

Sodniška komisija Hrvaške nogometne zveze je vzela sojenje pod drobnogled in po analizi izrekla stroge kazni. Glavni sodnik Igor Pajač in glavni VAR sodnik na nedeljski tekmi Fran Jović sta suspendirana do konca letošnje sezone in tako v tem tekmovalnem obdobju ne bosta več sodila. Prvi pomočnik Ivica Modrić je bil suspendiran za štiri tekme.

Spornih je bilo več odločitev. Že v četrti minuti so delilci pravice spregledali rdeči karton za igralca gostov Danijela Lončarja, tako rdeči karton za Kleinheislerja kot že omenjeno enajstmetrovko pa je komisija označila za neupravičena.

Strasti so bile razvnete tudi med nogometaši. Po tekmi je član Osijeka Eros Grezda na parkirišču fizično napadel domačina Antonia Čolaka.

Eros Grezda in Mirko Čolak Pricurljal posnetek Šport Nogometaš Osijeka na parkirišču napadel igralca Rijeke (video)

Rijeka se bo v finalu hrvaškega pokala pomerila z zagrebško Lokomotivo. Srečanje bo 1. avgusta na stadionu Šubićevac v Šibeniku.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice