Šport > Nogomet
878 ogledov

Nogometaš Osijeka na parkirišču napadel igralca Rijeke (video)

Eros Grezda in Mirko Čolak Reševalni pas/Twitter
Na spletu se je pojavil posnetek Osijekovega igralca Erosa Grezde, kako je po tekmi na parkirišču napadel Rijekinega Mirka Čolaka.

Posnetek z varnostnih maker je razkril, kaj se je v nedeljo zgodilo na parkirišču pred Rujevico po koncu tekme polfinala Hrvaškega pokala, katerega je z veliko sodniško pomočjo po velikem preobratu s 3:2 dobila Rijeka proti Osijeku.

Nogometaš Rijeke Antonio Mirko Čolak je zapuščal parkirišče, ko ga je nenadoma poklical Osijekov nogometaš Eros Grezda. Čolak se je ustavil, ga pričakal, nato pa ga je Grezda udaril. Nogometaša sta si skočila v lase, a so ju hitro uspeli ločiti, Čolak pa je zapustil prizorišče.

Posnetek si lahko ogledate tukaj.

Grezda je svoje neprimerno obnašanje branil z obtožbo, da ga je Čolak tekom tekme nacionalno žalil ter omadeževal: "Šlo je za grobo žaljenje na osebni in nacionalni ravni, na kar sem kot človek zelo občutljiv. Tega je bilo že tekom tekme, provokacije pa so se nadaljevale tudi po koncu," se je oglasil Osijekov nogometaš.

Rijekin nogometaš po drugi strani trdi, da nima pojma o kakšnem žaljenju na nacionalni osnovi: "Žal mi je, da je prišlo do tega incidenta, ker z Grezdo in drugimi Osijekovimi igralci nisem imel nobenih težav. Na igrišču vladajo čustva, toda izzven si damo roko in smo športni prijatelji."

Matjaž Kek Rijeka Dominacija Šport Rečani počastili svojega slovenskega ljubljenca

"Ko sem že mislil, da je fizični napad najhuje, kar se je zgodilo, sem prebral laži o žaljenju na nacionalni osnovi, ki se ni zgodilo in nima veze z resnico. Rad bi mu sporočil, da mu oproščam, toda v njegovo dobro upam, da si bo poiskal pomoč strokovnjaka, saj to ni bil prvi podoben incident z njegove strani. Vesel sem, da sem ostal miren, saj ne podpiram nasilja, ki bi bilo napačno sporočilo mladim, katerim smo vzor," je zaključil Čolak.

Grezda se je v ponedeljek tekom dneva nekoliko treznejše glave Čolaku tudi osebno opravičil: "Tega ne pišem, da me ne prijaviš, pač pa sem se zdaj ohladil in vem, da ne bi smel tako ravnati. Situacijo bi morali rešiti s pogovorom, kot ljudje, toda bil sem nervozen zaradi celotne tekme in vsega. Zato se ti opravičujem, ti pa se odloči, kaj bo najbolje."

Eros Grezda in Mirko Čolak | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.