Šport > Nogomet
1922 ogledov

Sramotna odločitev HNS-a! Hajduk prvi, a v Ligo prvakov potuje Dinamo

Hajduk Split Facebook
HNS je sprejel uradno odločitev! V Ligi prvakov bodo nastopali mladinci zagrebškega Dinama, kljub temu da je vodilni na lestvici splitski Hajduk.

Vodstvo Hrvaške nogometne zveze (HNS) je aprila dokončno odpovedalo nadaljevanje nogometnega prvenstva za vse mlajše kategorije, pri čemer se je porajalo zelo nehvaležno vprašanje, kdo bo zastopal Hrvaško v mladinski Ligi prvakov? Dinamo, ali Hajduk?

Hajduk je vodil na lestvici ter imel dve točki več od drugouvrščenega Dinama, a so Zagrebčani odigrali tekmo manj. Hajduk je imel tudi prednost pred Zagrebčani po prvi polovici prvenstva, ko sta se oba kluba srečala z vsemi nasprotniki ter imela enako število odigranih tekem. Prav tako so Beli dobili edini letošnji medsebojni obračun z 1:0, imeli pa so tudi za 11 zadetkov boljšo gol razliko.

Vodstvo HNS-apa se je odločilo, da so Modri vendarle boljši od Belih, saj so izračunali, da imajo Zagrebčani za malenkost boljši koeficient osvojenih točk.

Tekmovalna komisija HNS-a se je sicer obrnila po nasvet na Uefo, a so očitno pri krovni evropski nogometni organizaciji preveč zaposleni, saj HNS več mesecev ni dobila odgovor. Na koncu se je odločila, da sprejme zelo sporno odločitev ter upošteva koeficient in pošlje Dinamo v Ligo prvakov.

Glede na to, da se HNS (verjetno celo upravičeno) že več let obtožuje, da favorizira Dinamo ter zapostavlja splitskega velikana, lahko rečemo le, da si HNS s svojo novo, resda zelo težko odločitvijo ni naredila usluge. Zagotovo bi se lahko našla rešitev, ki bi zadovoljila oba kluba, kot je recimo odločilna tekma za zaprtimi vrati, kjer bi si zmagovalec priigral Ligo prvakov, ali kaj podobnega...

"Z obzirom na dosedanjo prakso HNS-a nismo niti pričakovali drugačne odločitve. Prvič, ko se je ta tema pojavila v javnosti, smo zavzeli pozicijo, da bo vsakršna administrativna odločitev nepravična do enega izmed sodelujočih. Smatramo, da je najbolj pravično odigrati odločilno tekmo, da bi mladi igralci obeh ekip dobili priložnost na zelenem igrišču, ne da se za zeleno mizo odloči o mladinskem prvaku," je svoje mnenje izrazil legendarni pomočnik Arsena Wengerja, Boro Primorac, ki opravlja vlogo direktorja mlajših selekcij splitskega Hajduka.

Boro Primorac | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Ta absurdna odločitev HNS-a zagotovo ne pošilja sporočilo pravičnosti otrokom, ki so celotno sezono pridno trenirali in se zasluženo nahajali na vrhu prvenstvene lestvice v trenutku ustavitve tekmovanja. Kljub temu dejstvu ter drugim argumentom, ki govorijo v prid Hajduku, kot športniki nismo niti v enem trenutku zahtevali ter si želeli, da se nas z administrativno odločitvijo razglasi za prvaka. HNK Hajduk se bo pritožil na sprejeto odločitev, obenem pa bomo izkoristili vsa pravna sredstva, ki jih imamo na razpolagi, da bi zaščitili naše otroke, trenerje ter sam klub," je zaključil Primorac, ki je kar 21 let služil kot eden najpomembnejših Wengerjevih pomočnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice