Šport > Nogomet
963 ogledov

Po veliki zmagi nov pretres v Splitu

Marin Brbić Reševalni pas/Twitter
Predsednik enega najbolj priljubljenih kolektivov na območju nekdanje Jugoslavije je podal odstopno izjavo.

V derbiju 34. kola prve hrvaške nogometne lige je Hajduk na stadionu Maksimir v Zagrebu premagal večnega rivala zagrebški Dinamo (2:3). Po zmagi nad tekmecem iz prestolnice pa je, bolj kot ne pričakovano, odstopil predsednik uprave splitskega kluba Marin Brbić. Hajduk je namreč zabeležil komaj drugo zmago v zadnjih šestih kolih.

Brbić je odstopil s položaja predsednika uprave kluba, ker ta v tej sezoni ni dosegel načrtovanega cilja, da bi Splitčane popeljal v kvalifikacije za Ligo prvakov, so v ponedeljek popoldne objavili na uradni spletni strani kluba, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

MATJAŽ KEK Predsednik NZS Šport NZS se je le odzvala na govorice o Keku

"Odstopam s položaja predsednika uprave HNK Hajduk. To je moja moralna dolžnost, ker nam v tej sezoni ni uspelo doseči obljubljenega in zastavljenega cilja, in to je - nismo zasedli mesto, ki vodi v kvalifikacije za Ligo prvakov," je dejal Brbić.

Pojasnil je, da kluba ne bo zapustil takoj, ampak "ko bodo izpolnjeni pogoji za to", ker, kot je dejal, "zaradi odgovornosti do Hajduka ne sme dopustiti, da bi bil ta obglavljen, upoštevajoč pomembnost ohranjanja poslovne stabilnosti za delovanje kluba".

V HNL letos v kvalifikacije za Ligo prvakov poleg prvega vodi tudi drugo mesto.

Na vrhu prvenstvene lestvice je Dinamo s 76 točkami, drugi je Osijek (62), tretja Lokomotiva (61), četrta Rijeka (58). Hajduk je peti od desetih moštev s seštevkom 57 točk.

Zdravko Zoran Mamić Sprememba Šport Mamić spet na klopi Dinama
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.