Šport > Nogomet
1257 ogledov

Senzacija s Hrvaške: Kek v pogovorih z Dinamom!

Matjaž Kek Epa
Mediji pri naših južnih sosedih poročajo o morebitni odmevni selitvi.

Matjaž Kek je na Hrvaškem opravil odlično delo. Med letoma 2013 in 2018 je bil trener Rijeke, s katero je prekinil dominacijo zagreškega Dinama in leta 2017 osvojil državni naslov, ki ga je obogatil še z dvema pokalnima naslovoma.

In prav Dinamo, ki se je pred nekaj dnevi razšel s trenerjem Igorjem Jovičevićem, je zelo zainteresiran za Kekove usluge.

Po Jovičevićevem odhodu je mesto šefa stroke zasedel Zoran Mamić, a gre le za začasno rešitev. "Modri" iščejo dologoročno opcijo in oko so vrgli na Štajerca.

Zdravko Zoran Mamić Sprememba Šport Mamić spet na klopi Dinama

Kek je trenutno seveda selektor reprezentance Slovenije, pogodbo z NZS ima podpisano do leta 2022. Po poročanju Sportskih novosti so se pogovori med Dinamom in Kekom že začeli, Slovenec pa bi moral od odhodu seveda najprej rešiti svoj status na klopi izbrane vrste.

Dinamo ima izjemno finančno moč v primerjavi z ostalimi klubi zahodnega Balkana in Keku bi zagotovo lahko ponudil večjo plačo kot mu jo nudi NZS. 

Za Slovenca je gotovo zelo vabljiva tudi Dinamova moč na igrišču, saj mu dominacija v HNL prinaša redno igranje v kvalifikacijah za Ligo prvakov, kjer Zagrebčani uživajo status nosilcev.

Igor Jovičević Pretres v Zagrebu! Šport Slovenec odnesel trenerja zagrebškega Dinama

V preteklosti so Keka večkrat povezovali s klopjo splitskega Hajduka, katerega navijač je bil v mladosti. Na klop Dinama pa so v preteklosti že selili Srečka Katanca. Noben scenarij se ni uresničil.

Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca | Avtor: Epa Epa

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.