Šport > Nogomet
3101 ogledov

Dinamo Keku ponuja precej več kot NZS, lobirajo tudi gospodarstveniki

Matjaž Kek Anže Petkovšek
Slovenski selektor je še naprej tarča hrvaških prvakov, ti so pripravljeni za njegove usluge dobro plačati.

V preteklih dneh so hrvaško in slovensko nogometno javnost razburkale govorice o možni selitvi Matjaža Keka s klopi Slovenije k zagrebškemu Dinamu.

S strani Nogometne zveze Slovenije (NZS) in tudi Keka je nato sledilo "umirjanje žoge", a takšne in drugačne informacije o morebitnem transferju še vedno kapljajo na površje.

Matjaž Kek Je to konec? Šport Kek sredi medijskega cirkusa: "Mati mila, začelo se je!"

Dinamo se je pred dnevi razšel s trenerjem Igorjem Jovičevićem, v nedeljo pa utrpel še boleč poraz na derbiju proti splitskemu Hajduku. Vse skupaj je pri modrih, ki so si že zagotovili nov naslov prvaka, še pospešilo iskanje novega šefa stroke.

"Zagrebčani so zelo agresivni. Na vsak način bi ga radi pripeljali na Maksimir," je za Dnevnik povedal vir iz NZS. Omenjeni časnik dodaja, da za Kekovo selitev pri vrhu NZS lobirajo tudi vplivni gospodarstveniki.

Matjaž Kek | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Po neuradnih informacijah naj bi Dinamu Keku, vključno z bonusi, ponujal letno plačo v višini 800.000 evrov. To je približno trikrat več, kot štajerski strokovnjak zasluži kot selektor Slovenije.

Marin Brbić "Moralna dolžnost" Šport Po veliki zmagi nov pretres v Splitu

Nekateri hrvaški mediji, med njimi Večernji list, pa so poročali, da so pogajanja s Kekom že izzvenela in da se Dinamo ozira za drugimi rešitvami.

Kek je na Hrvaškem nizal uspehe z Rijeko, osvojil tako državni kot pokalni naslov in tako prekinil dolgoletno dominacijo Dinama.

 
Komentarjev 3
  • urle 10:54 14.julij 2020.

    se moram opravičit katancu in keku. nesrečko je fural titanic štiri leta!!!! oprosti,oprosti nesrečko!!

  • urle 10:15 14.julij 2020.

    kako je lahko katanac pobasal 1,25 milijona evrov za svojo kalvarijo, po moje je to bilo v 2 letih....

  • SVOBODA 08:47 14.julij 2020.

    Kek je gospod ! Privoščim mu !