Šport > Nogomet
2304 ogledov

Kek sredi medijskega cirkusa: "Mati mila, začelo se je!"

Matjaž Kek Anže Petkovšek
Zdaj ni nobenega dvoma več, da selektor slovenske nogometne reprezentance resno razmišlja o prevzemu zagrebškega Dinama.

Slovenski nogometni strokovnjak Matjaž Kek je pred pomembno karierno odločitvijo.

Aktualni selektor slovenske izbrane vrste, s katero je zgrešil uvrstitev na Euro 2021, ima pogodbo z NZS sklenjeno do leta 2022, vendar bi lahko že kmalu prevzel serijskega hrvaškega prvaka. 

Matjaž Kek Kaj pa Slovenija? Šport Senzacija s Hrvaške: Kek v pogovorih z Dinamom!

Več hrvaških medijev s športnim časnikom Sportske novosti na čelu je četrtek pisalo o velikem zanimanju Dinama za 58-letnega slovenskega selektorja, ki je med marcem 2013 in septembrom 2017 že vodil hrvaškega prvoligaša, in sicer Rijeko.

S klubom je tudi osvojil dvojno krono v sezoni 2016/2017.

Matjaž Kek "Bomba" iz Zagreba Šport NZS brez komentarja glede Keka

NZS sprva ni ponudila nobenega komentarja na navedbe o možnosti Kekove selitve v Zagreb, nekaj ur kasneje pa je vendarle sledil uraden odziv predsednika Radenka Mijatovića, ki je potrdil zanimanje Dinama in dodal, da sta se s Kekom tudi pogovarjala.

Ob tem je izrazil upanje, da bo Kek nadaljeval začrtano skupno pot in izpeljal dolgoročni načrt, na podlagi katerega se je leta 2018 tudi odločil za vrnitev v reprezentanco.

Mijatović je selektorjeve dosedanje delo ocenil za uspešno, a poudaril, da Kek ne bi mogel opravljati dvojne funkcije, saj gre po njegovem mnenju v obeh primerih za delo, ki zahteva polnega človeka.

MATJAŽ KEK Predsednik NZS Šport NZS se je le odzvala na govorice o Keku

Kek je srčno upal, da bo novica o pogovorih z Dinamom ostala skrita, vsaj dokler ne bo imel priložnost govoriti z Mijatovićem, a so ga novinarji, kot je priznal v pogovoru za Sportske Novosti, žal prehiteli.

"Kako sem? Pa to je cirkus," je uvodoma povedal hrvaškim kolegom omenjenega časnika. "Ko je zaokrožila informacija o morebitnem prevzemu Dinama, se je pojavilo veliko vprašanj, a malo odgovorov," je pojasnil in nadaljeval: "Najprej sem se želel pogovoriti z zvezo. To sem povedal tudi ljudem iz Dinama. Vse je v redu, lahko se pogovarjamo, a najprej se moram pogovoriti z zvezo. Sem selektor Slovenije, pogodba mi velja še dve letii in pol. Rad bi bil popolnoma korekten. Verjamem, da bodo ljudje to razumeli. Dinamo je Dinamo, tukaj nimamo kaj razpravljati, a na reprezentanco me še vedno veže pogodba. Najprej je treba to rešiti."

"Škoda, da se je razvedelo"

"Tudi Dinamo je potrebno razumeti. Ponavljam, rad bi bil korekten do vseh. Škoda, da se je vse to razvedelo, preden sem govoril z ljudmi na zvezi. Razumem, da novinarji samo opravljate svoj posel, tako kot jaz opravljam svojega. Spoštujem vaše delo. Če bi bil jaz novinar, bi tudi iskal informacije. Ko sem včeraj odprl spletne portale in videl, kaj piše, sem najprej pomislil: 'mati mila, začelo se je'," je povedal Kek.

Komentarjev 2
  • Kmodri 16:58 10.julij 2020.

    Naj tam ostane...za vedno.

  • leonardo 15:17 10.julij 2020.

    No Kek se je najbrž že odločil. Saj vsi vemo, da Slovenci nismo neka velika nogometna sila. Nikoli nismo bili. Če ne bi za Slovenijo žogo brcali nogometaši vseh ras in jezikovnih skupin, Slovenije ne bi bilo na nogometnem seznamu.