Šport > Nogomet
5373 ogledov

Hrvatom ne gre v račun: "Tudi Slovenci ga ne razumejo"

MATJAŽ KEK
1/5
Saša Despot
Na Hrvaškem močno odmeva odločitev selektorja slovenske nogometne reprezentance Matjaža Keka.

Hrvaška nogometna javnost je razčarana nad odločitvijo slovenskega nogometnega strokovnjaka Matjaža Keka, ki je zavrnil donosno ponudbo zagrebškega Dinama in bo trenersko pot nadaljeval kot selektor naše izbrane vrste. 

Matjaž Kek Uradno Šport Dinamo ali Slovenija? Matjaž Kek se je odločil!

Oseminpetdesetletni Mariborčan, nekdanji trener Rijeke, kjer si je pridobil kultni status in se zasidral v srca naših južnih sosedov, je po nekaj dneh negotovosti svojo odločitev sporočil predsedniku Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenku Mijatoviću, s katerim sta se sestala pred ligaško tekmo Celja in Triglava. Po sestanku sta si obračun skupaj ogledala s tribune celjskega stadiona.

maribor Prva Liga Šport Dva zaporedna poraza streznila Mariborčane

Kekova odločitev, da bo spoštoval obstoječo pogodbo z NZS, veljavno do leta 2022, je bila med hrvaškimi novinarji deležna precejšnjega začudenja, saj so še nekaj ur prej številni tamkašnji mediji trdili, da v zakulisju poteka urejanje zadnjih podrobnosti in da je sklenitev dogovora med Kekom in serijskim hrvaškim prvakom samo še vprašanje časa. Le nekaj ur kasneje je slovenski strokovnjak poskrbel za hladen tuš.

Hrvaški novinarji ne razumejo, zakaj se je Kek odločil tako, kot se je, ter ocenjujejo, da je odločitev zmedla tudi slovenske kolege.

"Slovenski časopis Delo v kratkem teksu piše, da je težko oceniti, zakaj se Kek ni odločil za odhod v Zagreb, kjer bi lahko zaslužil tudi do 800.000 evrov," so v prispeku z naslovom "Kek je cel večer preživel v družbi enega človeka, Slovencem ni jasno, zakaj je zavrnil 800.000 evrov" zapisali na spletnem portalu Sportske Novosti.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Predsednik NZS Mijatović je v pogovoru za oddajo 24 ur povedal, da je bil že ob sklenitvi pogodbe s Kekom predviden daljši rok sodelovanja, kar je na koncu prevesilo tehtnico v korist Slovenije.

V kratkem odzivu za Sportske Novosti je izrazil zadovoljstvo nad razpletom dogodkov in postregel še z eno zanimivo podrobnostjo: "Z nami ima pogodbo, ki jo je težko prekiniti."

Zaslužil bi milijon evrov na leto

Dinamo naj bi Keku ponujal pogodbo do leta 2023 ali 2024, postal pa bi lahko eden izmed treh najbolje plačanih trenerjev v zgodovini kluba. Po neuradnih informacijah bi lahko skupaj z bonusi prejemal več kot milijon evrov letne plače, kar je vsaj trikrat toliko, kot mu nanese pogodba z NZS.

Najbolje plačani trener Dinama doslej je bil Nenad Bjelica, ki je zaslužil 1,2 milijona evrov na leto, Vahid Halilhodžić pa je hrvaškega prvaka stal približno 900.000 eurov. 

Ko je bil Kek še trener Rijeke, je zaslužil 300 tisočakov na leto.
 

Komentarjev 7
  • janez846 07:18 17.julij 2020.

    Kek! Take rabimo. Jaz bi ga dal v vlado namesto JJ. In bi končno verjel, da ga niso podkupili.

  • Ender3 14:34 16.julij 2020.

    Meni ne gre v račun, da ta jebiveter dobi 25 tisoč € na mesec. Veliko več kot mnogi izobraženi intelektualci, ki nosijo veliko več zaslug in odgovornosti. To je prevrednotenje človeškega uma in dela.

  • leonardo 13:58 16.julij 2020.

    Kek, samo z eno potezo si pokazal, da si ponosen Slovenec. Na vsako sorto so Kampla hoteli povzdigniti v Slovenca, čeprav jim je 100 krat povedal, da ni in hvala bogu, da ni!