Šport > Nogomet
173 ogledov

Dva zaporedna poraza streznila Mariborčane

maribor NK Maribor/Twitter
Nogometaši Maribora so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Bravo s 3:0 (0:0).

Nogometaši Maribora so prekinili serijo dveh zaporednih porazov in v ljubljanskih Stožicah, stadionu, na katerem so se vedno dobro počutili, premagali drugo najuspešnejšo ekipo pokoronskega obdobja, Bravo.

Varovanci Sergeja Jakirovića so tekmo odigrali odločno, čeprav so že izgubili realne možnosti za 16. naslov prvaka, pa je bila tekma zanje pomembna v boju za uvrstitev v evropsko ligo.

Reči bi lahko vse rešili v svoj prid že v prvem polčasu. Na začetku so prevzeli pobudo na igrišču, domači vratar Igor Vekič je imel veliko dela. Izkazal se je ob strelih Emirja Derviševića, povratnika po poškodbi Roka Kronavetra, Luke Zahovića, slednji je iz ugodnega položaja streljal tudi čez gol.

V drugem delu prvega polčasa so se Ljubljančani otresli pritiska, tudi oni izvedli nekaj nevarnih akcij, toda izid se do odhoda na odmor ni spremenil.

Še bolj agresivno kot prvega so vijoličasti začeli drugega, v katerem so bili mnogo bolj učinkoviti. Po vratnici Derviševića iz prostega strela jih je v vodstvo popeljal Zahović, ki je bil na pravem mestu po podaji Martina Milca z desne strani in z glavo poslal žogo v mrežo.

Na 2:0 je v 69. minuti povišal Marcos Tavares, ki je potreboval slabih pet minut, da je dosegel 155. gol v slovenski ligi. Slovenski Brazilec je zaključil lepo akcijo mariborskega napada, za gol mu je asistiral Kronaveter.

Le dve minuti pred tem bi lahko Bravo izenačil, Mustafa Nukić je zatresel okvir vrat.

Do konca tekme se je med strelce vpisal še en rezervist, Gregor Bajde je bil uspešen po podaji Felipeja Santosa.

Maribor bo v naslednjem krogu gostil Domžale, Bravo pa bo gostoval pri Triglavu.

Celje - Triglav 2:2 (0:1)

Dvoboj v Celju je še enkrat dokazal, kako nepredvidljiva je slovenska liga. Celje je v zadnjih petih medsebojnih tekmah ob gol razliki 22:0 petkrat premagalo Triglav, a v najbolj pomembnem trenutku tega ni zmoglo še enkrat. Pa čeprav so Kranjčani že obsojeni na dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi, Celjani pa so konec prejšnjega v Mariboru s četrto zaporedno zmago prišli le na točko zaostanka za vodilno Olimpijo.

Z remijem proti Gorenjcem so tudi to točko izničili, zaradi boljše razlike v golih vsaj začasno prišli na prvo mesto, toda Olimpijo v 34. krogu še čaka dvoboj v Murski Soboti. Zato so varovanci Dušana Kosića, ki so sicer dvakrat zaostajali, a imeli dovolj priložnosti za ugodnejši izid, prav gotovo razočarani, čeprav v boju za prvaka še nič izgubljenega. Celjani imajo vse še naprej v svojih rokah.

Domači igralci in navijači, ki so pokupili vse razpoložljive vstopnice, so že ob izteku prve minute doživeli šok. Po prostem strelu z desne strani, ki ga je izvedel Marten Wilmots, je bil v kazenskem prostoru najvišji Milan Milanović in z glavo poslal žogo pod prečko za vodstvo gostov.

Po prejetem golu so domači pričakovano krenili v napade. Pripravili so si nekaj priložnosti, Nino Pungeršek je po prodoru in podaji Ivana Božića z leve strani streljal mimo gola, Božić je malo pozneje zadel zunanji del mreže, Dušan Stojinović je že premagal gostujočega vratarja Jalna Arka, a je zadetek na golovi črti preprečil Gašper Udovič. Arko je ubranil strel Daria Vizingerja, tako da sta ekipi v slačilnico odšli z izidom 0:1.

Ta se je tako kot na začetku prvega polčasa ekspresno spremenil tudi v drugem. Tokrat so hitro zadeli Celjani, v svojem prvem dotiku z žogo je gol dosegel Gašper Koritnik, ki je ob odmoru zamenjal Stijovića. Mladi, 19-letni napadalec, je v kazenskem prostoru lepo sprejel podajo Vizingerja in iz obrata med nogami Arka poslal žogo v mrežo.

To je Celjanom vlilo dodatnih moči, napadi in priložnosti so se vrstile, zapravljal jih je predvsem Vizinger, toda v 54. minuti je zaspala celjska obramba, kar so Kranjčani kaznovali in še enkrat povedli. Aleš Mertelj je žogo podal do Žana Roglja, ta jo je lepo sprejel, nato pa mimo vratarja poslal v mrežo.

Toda Savinjčani se niso predajali. Deset minut pozneje jim je uspelo izenačiti, ob izvajanju kota, ki ga je izvedel Mitja Lotrič, se je v kazenski prostor neopazno vtihotapil branilec Adnan Kadušić, dobil žogo na nogo in zatresel mrežo.

Tudi po izenačenju so imeli Celjani priložnosti, toda vratar Arko se je izkazal po strelih Vizingerja in Lotriča, Vizinger je v 86. minuti tudi sam prišel pred njega, a streljal čez gol. V zadnjih trenutkih so zaradi domnevnega igranja Milanovića z roko v kazenskem prostoru gostitelji zahtevali kazen, a je namesto enajstmetrovke sodnik Dejan Balažič zapiskal konec tekme.

Celje bo v naslednjem krogu gostovalo v Velenju pri Rudarju, Triglav bo gostil Bravo.

LESTVICA:
1. Celje 34 18 11 5 70:34 65
2. Olimpija 33 20 5 8 69:39 65
3. Maribor 34 18 7 9 60:37 61
4. Aluminij 33 16 6 11 54:38 54
5. Mura 33 13 12 8 50:39 51
6. Bravo 34 12 9 13 45:51 45
7. Tabor Sežana 33 11 7 15 41:48 40
8. Domžale 33 10 7 16 44:59 37
9. Triglav Kranj 34 9 5 20 42:81 32
10. Rudar Velenje 33 0 11 22 27:76 11

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.