Svet
3212 ogledov

Na Reko bo z vlakom prišlo 30 tisoč Čehov, prvi prispeli danes

RegioJet CZ
Češke turistične agencije sporočajo, da so bile prodane vse vozovnice za vlak, ki bi moral na Reko prispeti danes ob 9.00, a ima zaradi postopkov na meji zamudo.

Čehi so z Reko vzpostavili redno železniško povezavo, do 11. julija bo vlak iz Češke do Kvarerja vozil vsake tri dni, nato do konca avgusta vsak dan.

Kot so izpostavili, so v prvih dveh tednih po napovedi odpiranja nove železniške povezave prodali 30.000 vozovnic. Cena enosmerne vozovnice je 22 evrov, za oddelek s posteljo pa 30 evrov.

Prvi vlak je danes zaradi nadzora potnikov na hrvaško-slovenski meji zamudil približno eno uro, so poročale številne hrvaške novinarske ekipe, ki so spremljale prihod rumenega vlaka na Reko. Zmogljivost vlaka je 560 potnikov v 12 vagonih. Po voznem redu pot od Prage do Reke traja približno 15 ur.

Potnike s Češke in Slovaške je na postaji dočakal tudi hrvaški minister za turizem Gari Cappelli, ki je novinarjem povedal, da bo nekaj več kot polovica potnikov bivala v zasebnih namestitvah na različnih koncih hrvaške obale Jadrana. Z Reke bodo potovali naprej z avtobusi.

Med 15 in 20 odstotkov jih je rezerviralo namestitve v hotelih, ostali pa bodo v kampih. Približno polovica bo počitnice preživela na območju hrvaške Istre in Kvarnerja, ostali pa so se odločili za Makarsko in ta del Dalmacije, je še dejal Cappelli. Spomnil je, da so imeli na Hrvaškem v preteklih letih po približno 800.000 gostov s Češke in okoli 400.000 s Slovaške.

Hrvaški mediji sicer opozarjajo, da je tudi Češka med državami, ki v zadnjem času znova beležijo večje dnevno število okuženih z novim koronavirusom.

REGIOJET vlak do Chorvatska

Posted by RegioJet CZ on Tuesday, June 30, 2020

 

 
Komentarjev 1
  • Žurnalček 00:02 02.julij 2020.

    Na Češkem 300 okuženih na dan ! Prijetne skupne počitnice želim vsem Slovencem na "varnem " dopustu v Istri ! Jaz imam bajto na jugu , kjer ni nobenega niti domaćina , pa ne grem dol ! Nisem nor !