Šport > Nogomet
722 ogledov

Navijači preprečili prestop Slovenca k Zvezdi, ta končal na Hrvaškem

Mario Jurčević Profimedia
Jurčević je Olimpijo zamenjal za Osijek.

Slovenski nogometaš Mario Jurčević je nova okrepitev Osijeka, je hrvaški klub sporočil na družabnih omrežjih. Jurčević je v minuli sezoni igral za ljubljansko Olimpijo, potem pa mu je pogodba potekla.

Petindvajsetletni levi bočni nogometaš je za Olimpijo odigral 75 tekem, dosegel pa je tri zadetke. Igral je tudi za Aluminij iz Kidričevega, kamor ga je Olimpija posodila, ter Radomlje.

Zdaj je sklenil sodelovanje z Osijekom, ki je v sezoni 2019/20 na Hrvaškem osvojil četrto mesto v državnem prvenstvu, v letošnjem pa je po treh krogih na skromnem osmem mestu z vsega enim neodločenim izidom.

Klub je pred dnevi prevzel Nenad Bjelica, s katerim si v Osijeku obetajo precej boljše rezultate in morebitno presenečenje v boju za nastop v evropski ligi.

 

Velika Zvezdina želja

Jurčević je tako končno našel novo sredino, saj naj bi se že skorajda vse dogovoril z beograjsko Crveno zvezdo, a so prestop preprečili najbolj goreči navijači kluba.

Delije namreč v svojih vrstah niso želele videti nogometaša hrvaških korenin. Jurčevićeva mati je sicer srbkinja, a tudi ta podatek ni omehčal navijače, da bi sprejeli nogometaša, čigar oče je Hrvat.

Mario Jurčević | Avtor: Profimedia Profimedia

Ko je trener ekipe Dejan Stanković poizkusil navijače prepričati, da je Jurčević po materini strani Srb ter da mu bodo tudi uradno pridobili srbski potni list, je dobil preprost odgovor, da nogometaš s takšnim imenom in priimkom nima kaj početi v Zvezdi.

Znano je namreč mnenje najzvestejših Zvezdinih navijačev, ki so prepričani, da v njihovi ekipi ni prostora za nekdanje igralce velikega sovražnika Partizana, ali kateregakoli nogometaša hrvaških korenin. Sprejeti niso želeli niti Brazilca Sammirja, ki je v preteklosti nastopal za zagrebški Dinamo ter nosil kockasti reprezentančni dres.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice