Šport > Nogomet
302 ogledov

Vroča napoved albansko-srbskega obračuna: nočni ognjemet in provokativne podobe

Fanatiki KF Tirana PrtSc
Pred kvalifikacijsko tekmo za Ligo prvakov so strasti razvnete.

V torek zvečer, z začetkom ob 20. uri, se bo odvila tekma drugega kvalifikacijskega kroga Lige prvakov med Tirano in Crveno zvezdo. Srečanje zaradi pogosto napetih odnosov med Albanijo in Srbijo velja za tekmo visokega tveganja, čeprav so v veljavi ukrepi za preprečevanje širjenja covida-19.

150 aretacij Šport Frustracije so se razlegle po pariških ulicah

V noči pred tekmo so se najbolj vneti privrženci albanskih prvakov zbrali pred hotelom, kjer se je nastanila delegacija Zvezde in uprizorili pirotehnični šov. 

Kljub ukrepom proti pandemiji je bil to precej pričakovan manever, ki je del širše navijaške folklore. Posnetek so domači "ultrasi" znani pod nazivom Fanatiki, objavili na svojih družbenih kanalih s pripisom: "Čas za bujenje!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Time to wake up!

A post shared by Tirona Fanatics (@kftirona06) on

Fanatiki so bili dejavni tudi na ponedeljkovem zadnjem treningu svojih ljubljencev, ki so se ga, kljub prepovedi s strani Uefe, množično udeležili.

Domači navijači so trening pospremili s podobami, ki so v Srbiji vzbudile kar nekaj srda. Pojavila se je upodobitev "Velike Albanije", katere slika je zanetila sila odmeven incident na tekmi reprezentanc Srbije in Albanije v Beogradu pred nekaj leti.

Poleg tega so se imeli Fanatiki poškodovano zastavo s simbolom jagode, kar so Srbi interpretirali kot posmehovanje Marku Ivkoviću, pred nekaj leti umrlemu navijaču Zvezde z vzdevkom "Jagoda", ki so ga na gostovanju beograjske košarkarske ekipe v Turčiji umorili privrženci carigrajskega Galatasaraya.

Tudi te podobe so se pojavile na družbenih omrežjih, tiranski "ultrasi" so jih pospremili z napisom: "Brez milosti!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Show No Mercy! #ForcaTIRONA #FCKSRB

A post shared by Tirona Fanatics (@kftirona06) on

Vsekakor se, kljub odsotnosti navijačev, obeta vroč nogometni večer v albanski prestolnici. V vlogi favorita je Zvezda, redna udeleženka skupinskega dela obeh evropskih tekmovanj v zadnjih letih. Beograjčani so v prvem kvalifikacijskem krogu doma ugnali gibraltarsko Europo (5:0), Tirana pa je v gosteh premagala gruzijski Dinamo Tbilisi (0:2).

V sredo bodo v drugem krogu kvalifikacij za elitno tekmovanje aktivni tudi slovenski prvaki iz Celja, nasproti jim bo stal norveški Molde.

lucas hernandez Nasmejal do solz Šport Najdražji nogometaš Bayerna izumil nov način proslavljanja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice