Šport > Nogomet
146 ogledov

Frustracije so se razlegle po pariških ulicah

1/9
Epa
Razočarani navijači Paris Saint-Germain so se po porazu njihovega moštva v finalu lige prvakov podali na uničevalni pohod po ulicah francoske prestolnice.

Finale lige prvakov med domačim PSG in Bayernom je sinoči na ulice Pariza zvabil več tisoč navijačev, poraz z 0:1 pa je bil vzrok za nezadovoljstvo in tudi izgrede, ki so trajali dolgo v noč.

Kot je danes sporočila policija, so razočarani navijači razgrajali, zažigali avtomobile, ropali trgovine in se spopadli s policijo, ki je aretirala 148 ljudi.

Bayern Finale LP Šport Bavarci znova stopili na vrh Evrope

Čeprav je pariška policija tokrat okrepila svoje enote, saj je do izgredov prišlo že po polfinalni tekmi PSG, ni mogla preprečiti uničenja in škode.

Svetovne agencije poročajo o spopadih, v katerih so navijači uporabljali pirotehnična sredstva, policija pa vodne topove, solzivec in tudi gumijaste naboje, danes poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Najhuje je bilo okoli stadiona Princev, kjer so navijači PSG spremljali tekmo iz Lizbone, nato pa na Elizejskih poljanah, kjer je razočaranje po porazu doseglo vrhunec, je sporočila policija prek Twitterja.

Policija je sporočila, da je "večinoma zaradi povzročanja škode, nasilja ali metanja različnih objektov" aretirala 148 ljudi.

Minister za notranje zadeve Gerald Darmanin je povedal, da je bilo v izgredih poškodovanih 16 policistov, huligani so napadli 12 trgovin, preko noči so poškodovali tudi približno 15 avtomobilov.

V tvitu je Darmanin obsodil nasilje, da označil za nesprejemljivega in pohvalil policijo, ki je "aretirala manjše skupine izgrednikov".

Pred finalom so številni ignorirali ukrepe za zmanjšanje možnosti širjenja novega koronavirusa tako na stadionu Parc de Princes kot v njegovi okolici, kjer so navijači upali, da bodo videli prvi veliki evropski naslov svojega kluba.

Policija je še sporočila, da je 404 navijačem v skladu s protokoli glede koronavirusne pandemije prepovedala ogled tekme preko velikih TV-zaslonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice