Šport > Nogomet
6676 ogledov

Razkritje: Messija po tekmi prosil za dres, ni se končalo dobro

lionel messi Epa
Eden izmed velikih junakov Bayerna ob epski zmagi nad Barcelono (8:2) se je po teki z željo obrnil na Lionela Messija, a doživel hladen tuš.

Bayern München, finalist letošnje sezone lige prvakov, v kateri se bo za lovoriko poremeriol s Paris Saint-Germainom, je v četrtfinalu s kar 8:2 nadigral Barcelono. K visoki zmagi je z asistenco ob zadetku Joshue Kimmicha v 63. minuti srečanja svoj delež prispeval tudi mladi branilec Alphonso Davies.

Za komaj 19-letnega Kanadčana ganskih korenin je bila tekma posebna tudi zato, ker se je imel na zelenici priložnost meriti s svojim idolom Lionelom Messijem. Na žalost je bil argentinski superzvezdnik po enem najhujših porazov v njegovi karieri tako razočaran, da se ni zmenil za Daviesovo prošnjo o izmenjavi dresov.

Serge Gnabry Polfinale Šport Bayern se je ogrel po uvodnih minutah

alphonso davies | Avtor: Epa Epa
"Ja, prosil sem ga za dres, a mislim, da je bil malce razburjen. Nič hudega. Morda pa naslednjič," je po uvrstitvi v finale povedal Davies, ki je o Argentincuu obširnej spregovoril že pred samo tekmo z Barcelono.

"Nimam besed. Uresničile so se mi sanje. Včeraj me je klicala mama, nato je slušalko vzel še oče in dejal: 'torej boš igral proti svojemu najljubšemu nogometašu?' Med odraščanjem sem gledal vse njegove tekme, zdaj pa ga bom poskušal zaustaviti na igrišču," se je obračuna veselil 19-letnik, ki niti  sanja ni pričakoval takšnega ponižanja, kot so ga na igrišču doživeli Messi in druščina.

lionel messi | Avtor: Epa Epa

Bayern je v polfinalu premagal Olympique Lyon (3:0) in se bo za pokal z velikimi ušesi pomeril s PSG-jem, ki je bil v drugem polfinalu boljši od Leipziga (3:0). Obe moštvi se bosta po osvojenih pokalnih in ligaških lovorikah potegovali za t.i. trojček. 

Kevin Kampl RB Leipzig PSG Liga prvakov Šport Parižani poteptali Kamplove sanje

"Veseli smo uvrstitve v finale. PSG je dobra ekipa. Zdaj se bomo malce poveselili, potem pa se bomo osredotočili na naslednji izziv. To bo dobra tekma. Padali bodo zadetki. To so sanje vsakega nogometaša, igrati z najboljšimi v Evropi. Zame je to uresničitev mojih sanj. Težko bi si želel več od finala lige prvakov. Čeprav so naši izkušeni igralci osvojili že marsikaj, so še vedno želni te lovorike," je napovedal Davies.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice