Šport > Nogomet
1015 ogledov

Parižani poteptali Kamplove sanje

Neymar Kevin Kampl RB Leipzig PSG Epa
V prvem polfinalu Lige prvakov smo videli dominacijo favorizirane ekipe.

Paris Saint-Germain je v polfinalu elitnega evropskega klubskega tekmovanja premagal RB Leipzig (3:0). Kevin Kampl je za nemško ekipo igral do 64. minute.

Nogometaši Parisa St. Germaina so se prvič v zgodovini kluba uvrstili v finale Lige prvakov. Do zmage proti Leipzigu so prišli zasluženo, saj so bili prepričljivo boljši od tekmeca. Strelci zadetkov so bili Marquinhos, Ángel di María in Juan Bernat.

Parižani so peta francoska ekipa, ki se je prebila do tekme za naslov evropskega klubskega prvaka. Pred njimi je to uspelo Reimsu (1956, 1959), St. Étiennu (1976), Marseillu (1991, 1993) in AS Monacu (2004). Do trofeje je prišel le Marseille v prvi izvedbi Lige prvakov 1993.

RB Leipzig PSG | Avtor: Epa Epa

NK Celje Zelena luč Šport Za Celjani še zadnja prepreka pred kvalifikacijami Lige prvakov

Za RB Leipzig je bil to prvi polfinale v evropskih tekmovanjih, hkrati pa so bili Nemci, ki so v četrtfinalu izločili Atlético Madrid, tretja ekipa v zadnjih treh letih, ki je prvič v zgodovini nastopila med najboljšimi štirimi ekipami v Ligi prvakov.

Preostali dve tekmi v mehurčku v Lizboni bosta minili brez slovenske udeležbe med igralci. Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl ni uspel postati četrti Slovenec z nastopom v finalu. Izbranci tako ostajajo Zlatko Zahovič, Srečko Katanec in Jan Oblak.

Kevin Kampl RB Leipzig PSG | Avtor: Epa Epa

Kevin Kampl Liga prvakov Šport "Slovenski" četrtfinale odločen v zadnjih minutah

PSG je vprašanje zmagovalca rešil v eni uri igre, glavni del naloge pa je opravil v prvem polčasu. Uvodni zadetek je po natančni podaji Di Maríe iz prostega strelca z glavo zabil Marquinhos v 13. minuti.

Pet minut pred odmorom je na 2:0 povišal Di María po prefinjeni podaji Neymarja, na 3:0 pa je v 56. povišal Juan Bernat. Preostanek tekme je bil tako zgolj formalnost, Francozi pa bi lahko ob višji učinkovitosti dodobra napolnili nemško mrežo.

V finalu se bo PSG 23. avgusta prav tako v Lizboni pomeril z zmagovalcem dvoboja Lyon - Bayern, ki bo v sredo ob 21. uri.

Liga prvakov, polfinale:

RB Leipzig - Paris Saint-Germain 0:3 (0:2)
Marquinhos 13., Di María 42., Bernat 56.

SREDA:
Lyon - Bayern München

Komentarjev 1
  • Avatar Ewiksella
    Ewiksella 00:31 19.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

Sorodne novice