Šport > Nogomet
1173 ogledov

Senzacija v Lizboni, izpadel še bogati City

Raheem Sterling Epa
Znan je še zadnji polfinalist. Presenetljivo se je med četverico najboljših prebil še drugi francoski klub.

Manchester City je v zadnji dvoboj četrtfinala krenil kot izraziti favorit proti Lyonu, ki pa se je uspešno z vlogo nekakšnega outsiderja spopadel že v osmini finala proti Juventusu.

Angleži so dobro odprli dvoboj, izjemno priložnost je imel na uvodu Raheem Sterling, ki je nekoliko z leve strani prišel sam pred vratarja Anthonyja Lopesa, a se ni odločil za strel, v sredini je iskal Gabriela Jesusa, a so francoski branilci uspeli žogo odbiti v kot. Na drugi strani je nato sledil udarec Fernanda Marçala, a je bil na pravem mestu Ederson.

Pričakovanega naleta Cityja ni bilo, v prvi polovici prvega polčasa pa tudi ne pravih priložnosti, ob obetavnih akcijah pa je vselej zmanjkala natančna zadnja podaja.

Nato pa je četa Pepa Guardiole v 24. minuti doživela šok. Po dolgi podaji je proti vratam Meščanov stekel Karl Toko Ekambi, ki ga je v zadnjem hipu ujel Eric Garcia in mu okroglo usnje izbil z nog, vendar le do Maxwella Corneta, ki je s prve premagal slabo postavljenega Edersona. Ta je stekel iz vrat, a nato ob posredovanju Garcie ostal na 'nikogaršnji zemlji'.

Maxwel Cornet | Avtor: Epa Epa

Lopes je ob koncu 31. minute po močni podaji v njegov šestnajsterec žogo odbil le predse in nato moral s panterskim skokom še enkrat posredovati pred İlkayjem Gündoğanom. Vse skupaj se je dobro končalo za Lyon. Po zaostanku je City sicer zagospodaril na zelenici, a poti skozi zgoščeno obrambo kar nekaj časa ni našel. Edini poizkus proti golu je s prostega strela sprožil Kevin De Bruyne, Lopes je odbil okroglo usnje.

V 43. minuti se je Sterling odlično otresel svojega čuvaja na desni strani kazenskega prostora, s povratno žogo našel Rodrija, ta pa je z 12 metrov nameril v Lopesa. Ta je sicer izpustil žogo, a se nato še pravočasno vrgel nanjo. Že v sodnikovem dodatku je De Bruyne mojstrsko pred golom našel Sterlinga, ki pa mu ni uspelo zatresti mrežo. S startom je njegov strel blokiral Marçal.

De Bruyne zadel za izenačenje

Lyon je v prvi tretjini drugega polčasa povsem nevtraliziral vse napade Angležev, šele ob koncu 60. minute je znova iz prekinitve na vrata tekmecev ustrelil De Bruyne, Lopes je znova odbijal žogo. Belgijec je imel nov prosti strel na voljo tudi v 66. minuti, tokrat z ugodne razdalje. Z okoli 20 metrov je meril v vratarjev kot, Lopes je že naredil korak v napačno stran, a je na Portugalčevo olajšanje strel švignil mimo gola.

Nato pa je prišla tudi prva priložnost iz igre. Sterling je sprejel podajo na levi strani šestnajsterca, nato pa vrnil žogo na 10 metrov, kjer je pritekel De Bruyne in ustrelil v dolgi kot za 1:1. Na drugi strani je v kazenskem prostoru padel Cornet, a je sodniška piščalka ostala nema.

City napadal, zgrešil nemogoče, Lyon pa meril v pono

Tekma se je razživela, Lopes je odlično posredoval ob strelu Jesusa. Brazilec je imel potem izjemno priložnost v 77. minuti, ko ga je na drugi vratnici našel Sterling, a je Jesus slabo udaril po žogi.

Takoj je prišla kazen. Branilci Cityja so zastali, v prepovedanem položaju se je znašel Ekambi, ki pa ni krenil proti žogi, kar je odprlo pot rezervistu Moussi Dembéléju. Ta je sam stekel proti Edersonu, ki se je uspel dotakniti žoge, vendar je ta vseeno končala v mreži. Nogometaši Cityja so zahtevali tudi prekršek Dembéléja v napadu, posredoval je VAR, vendar ni prišlo do spremembe odločitve.

Ousmane Dembele | Avtor: Epa Epa

V 86. minuti je preprosto nemogoče zgrešil Sterlig. Jesus je preigraval v kazenskem prostoru Francozov, nato je žoga poletela na drugo stran, angleški reprezentant pa je imel na voljo povsem prazen gol za izenačenje, vendar je okroglo usnje poslal preko prečke.

In še enkrat je udaril Lyon. Ederson je slabo posredoval ob strelu Houssema Aouarja, žogo odbil na nogo Dembéléju, ki je poskrbel za 3:1. To sta bila sicer njegova prva zadetka v tej sezoni lige prvakov.

De Bruyne je do konca tekme nevarno poizkusil s prostega strela, Lopes je odbil preko prečke.

City je imel žogo v svoji posesti 67 odstotkov vsega časa, sprožil je 19 strelov, osem na vrata nasprotnika, Lyon pa je skupno zbral 7 poizkusov, kar 6 jih je usmeril na gol tekmeca. V polfinalu se bo pomeril z Bayernom, drugi nemško-francoski finale pa sestavljata PSG in Leipzig.

Liga prvakov, četrtfinale:

Manchester City : Lyon  1:3 (0:1) 
De Bruyne 69.; Cornet 24., Dembélé 79., 87.

Komentarjev 1
  • Avatar Wenterella
    Wenterella 01:02 16.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

Sorodne novice