Šport > Nogomet
7393 ogledov

Zvezdnik: Če sem jaz problem, bom prvi odšel

Lionel Messi, Gerard Pique Epa
Pri Barceloni bijejo plat zvona.

Bayern je v četrtfinalu lige prvakov povsem nadigral Katalonce in zmagal s kar 8:2. Pri Barceloni, kjer ne pomnejo tako visokega poraza na eni tekmi, so ostali še brez zadnje možnosti za lovoriko v tej sezoni. 

"To me boli, vse nas boli. Ne moremo tako igrati. To je zelo, zelo težko sprejeti. Ničesar več ni vredno dejati. Klub potrebuje spremembe. Ne samo pri igralcih. Nikogar ne bom izpostavil," je po slabi predstavi Barcelone dejal Gerard Pique.

"Je to konec nekega obdobja? Ne vem, nisem prepričan. Toda vem, da smo se dotaknili dna. Ne samo igralci, ampak kot klub, nismo na pravi poti. Za nami so leta uspehov, a zdaj nismo osvojili prvenstva, brez zmage smo ostali v Evropi, morali bi pokazati več tekmovalnosti. Tega ni bilo opaziti na zelenici, to danes je bilo povsem nesprejemljivo."

"Če sem jaz problem, sem pripravljen prvi zapustiti Barcelono. To je bila grozna tekma ... občutek je neznosen. To je bila sramota. Moramo sprejeti strukturne spremembe na vseh ravneh v klubu," je še zaključil. 

Thomas Müller Liga prvakov Šport Demontaža Barcelone, 8 golov v njeni mreži

Velikih sprememb sicer uprava ni napovedovala, morda pa jo bo k temu vzpodbudil sramoten poraz. "Nekatere odločitve so bile že sprejete, nekatere pa bodo posledica tega rezultata. V naslednjem tednu jih bomo predelali. Zdaj, takoj po tekmi, ni čas za prenagljene odločitve, je čas za razmislek," je dejal predsednik kluba Josep Maria Bartomeu.

Gerard Pique | Avtor: Epa Epa

Manj možnosti naj bi obstajalo za prihod večjih okrepitev. "V premoru zaradi koronavirusa smo izgubili okoli 200 milijonov evrov. V tej sezoni smo načrtovali prihodke v višini 1,3 milijarde evrov, a na koncu bodo za 30 odstotkov nižji. Če se stuacija s pandemijo ne bo popravila, ne bo gledalcev. Znova bodo zaprte tekme, brez prihodka bodo tudi muzej, trgovina, še naprej bomo izgubljali denar. Pogovarjali smo se z Lautarom Martinezom, vendar so pogajanja ustavljena. Ni pravi čas za velika vlaganja. Neymar? Neprijetno ga je pripeljati v času koronavirusa. Ne vem niti, če bi ga PSG prodal," je tako še pred dnevi zatrjeval Bartomeu, ki pa se bo zdaj znašel še pod večjim pritiskom, da nekaj ukrene tudi v tem prestopnem roku.

Prekinitev pogodbe s trenerjem Quiquejem Setiénom bo sicer najverjetneje sodila med prve ukrepe vodstva kluba. "Mislim, da je zdaj še prezgodaj za govoriti o tem, ali bom ostal v klubu. Realnost je tudi takšna, da to ni odvisno od mene. Vsi skupaj moramo ugotoviti, kaj je zdaj pomembno in razmisliti o rečeh, ki so pripeljale do takšnega poraza. Ta je zelo boleč," je po dvoboju z Bayernom dejal Setién.

barcelona logo zaščitni znak Setien odhaja Šport Sloviti trener zavrnil Barcelono

Pod njegovim vodstvom je Barcelona šele drugič v evropskih tekmovanjih prejela pet zadetkov na eni tekmi, prvič po sezoni 1975/76, ko je na povratni tekmi s 4:5 izgubila proti Levskiju iz Sofije, Bolgare je skupno sicer takrat premagala z 8:5.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 08:22 15.avgust 2020.

    8:2 katera liga je to ?