Šport > Nogomet
2363 ogledov

Sloviti trener zavrnil Barcelono

Arsene Wenger EPA
Pri katalonskem velikanu iščejo novega trenerja.

Čas Quiqueja Setiena na klopi Barcelone se očitno izteka, španski strateg bo v petek sicer vodil Katalonce na dvoboju četrtfinala lige prvakov proti Bayernu.

V primeru, da svojega moštva ne popelje na evropski Olimp, bo Barcelona ostala brez lovorike v tej sezoni. Po pavzi zaradi koronavirusa je Barca pod Setienovim vodstvom zapravila prednost v domačem prvenstvu, s tem pa se je zelo zamajal stolček glavnega trenerja. Tudi vzdušje v garderobi naj bi bilo pod njegovim vodstvom porazno.

lionel messi Izbral Šport Messi klubu dejal, da mora pripeljati tega trenerja

Vodilni možje so se tako v iskanju zamenjave obrnili na Arsena Wengerja, ki je leta 2018 zapustil klop Arsenala po 22 letih vodenja londonskega kluba. Po poročanju Le10Sport so že stekli pogovori o pogojih sodelovanja in o projektu, ki bi ga na Camp Nou vodil 70-letni Francoz.

Arsene Wenger | Avtor: Profimedia Profimedia

A na koncu se je Wenger odločil zavrniti pogodbo, saj se je odločil, da bo raje nadaljeval z delom na projektih Uefe ter hkrati opravljal še posel strokovnega komentatorja na televiziji.

Xavi pojasnil svojo odločitev

Wenger pa ni prvi, ki je v tem letu zavrnil prevzem Barcelone. To je naredila tudi legenda kluba Xavi Hernandez, ki je zdaj v pogovoru za časopis Icon povedal, da je januarja odbil ponudbo  zaradi "institucionalnih težav" v klubu.

Kot je povedal, mu je bilo po odslovitvi Ernesta Valverdeja ponujeno mesto glavnega trenerja, a sam je menil, da ni pravi čas za njegovo vrnitev v klub, kjer je preživel skoraj celotno igralsko kariero.

"Okoli kluba se je trenutno dvignilo veliko prahu, obstajajo številne težave izven igrišča in zato menim, da ni še pravi čas za mojo vrnitev v klub. Januarja sem to klubskemu vodstvu sporočil in od takrat se nisem več slišal z njimi," je povedal 40-letnik, ki trenutno vodi katarski Al Sadd, kjer je tudi zaključil kariero na zelenici.

Xavi Hernandez | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vesel sem, da še vedno pridobivam izkušnje, in seveda bi si zelo želel, da bi nekega dne postal trener Barce," je ob tem za Icon dodal Xavi, ki je pozval predsednika kluba Josepa Mario Bartomeua, da čim prej podaljša pogodbo z najboljšim igralcem moštva Lionelom Messijem. Ta se izteče čez eno leto.

"Messi si zasluži novo pogodbo, moral bi imeti klavzulo z avtomatskim podaljšanjem. Messi potrebuje Barco, a Barca potrebuje Messija," je še dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice