Šport > Nogomet
950 ogledov

Štirje goli v Barceloni, pet v Münchnu, velikana naprej

Zadnja udeleženca četrtfinala sta Bayern in Barcelona.

Pred povratnima obračunama med Bayernom in Chelseajem ter Barcelono in Napolijem je bilo znanih že šest udeležencev zaključnega turnirja osmerice. V Lizboni bodo tako zaigrali španski Atletico Madrid (Jan Oblak), nemški Red Bull Salzburg (Kevin Kampl), italijanska Atalanta (Josip Iličić, ki pa ga ne bo v kadru), francoska PSG in Lyon ter angleški Manchester City.

V dvoboju med Bavarci in Londončani je pred tekmo le še malokdo stavil na preboj Chelseaja v četrtfinale. Bayern je namreč že prvo tekmo v gosteh dobil s 3:0. Na papirju je več vznemirjenja ponujal obračun med Barcelono in Napolijem, ki se je pred pavzo zaradi koronavirusa v Neaplju končal z 1:1.

Barcelona : Napoli

Katalonci v zadnjem obdobju niso blesteli, iz rok so po prisilnem odmoru izpustili naslov španskega prvaka, vtis sezone bi lahko rešili le še z uspehom v ligi prvakov. A tekma v Barceloni se je začela z izjemno priložnostjo Napolitancev. Po odboju od Gerarda Piqueja je žoga prišla do Driesa Mertensa, ta je v kazenskem prostoru domačih poizkusil z volejem, vendar slabo zadel žogo, ki pa je vseeno končala v vratnici. Od prvega sodnikovega žvižga je pretekla le minuta in pol.

Nato pa se je zatresla mreža gostov; Barcelona je povedla iz prve priložnosti. Po podaji iz kota je bil najvišji Clément Lenglet. Obstajal je sum, da je Francoz pri tem storil prekršek, a je odločitev obveljala. 

Clement Lenglet | Avtor: Epa Epa

Kasneje je do strela od daleč prišel še Ivan Rakitić, nato pa je v 23. minuti znova udaril Lionel Messi. Ta se je v šestnajstercu gostov znašel obkrožen s tekmeci, a vseeno prišel do strela in okroglo usnje poslal v dolgi kot nemočnega Davida Ospine. Napoli v tej sezoni lige prvakov sicer še ni izgubil v gosteh, zdaj pa je za napredovanje potreboval vsaj dva zadetka.

A vse skupaj se je na videz poslabšalo že po pol ure igre. Po podaji na pet metrov je Messi s prsmi sprejel žogo in jo nato dvignil čez kolumbijskega čuvaja mreže za 3:0. VAR je dolgo časa pregledoval posnetek, nato pa ocenil, da si je Argentinec okroglo usnje ustavljal tudi z roko. Ostalo je pri dveh zadetkih prednosti za domače.

V 40. minuti je Messi v šestnajstercu ukradel žogo nepozornemu Kalidouju Koulibalyju, ki je nato zvezdnika kresnil po nogi. Messi je zaradi močnega udarca kar nekaj minut obležal na zelenici. Po ogledu posnetka je sledila enajstmetrovka, ki jo je zanesljivo izvedel Luis Suarez.

S tem pa še ni bilo konec razburjenj v prvem polčasu. Tudi Napoli je imel strel z bele točke, najstrožjo kazen je zakrivil Rakitić. Lorenzo Insigne je zadel za 3:1. Tik pred odhodom na glavni odmor je Italijanom nov zadetek z dobrim posredovanjem preprečil Pique.

Lyon Liga prvakov Šport Real in Juventus brez zaključnega turnirja

Gostje so spodobno zaigrali v uvodnih minutah drugega dela. Po dveh kotih niso bili pretirano nevarni, po podaji z desne Joseja Callejona pa je do udarca prišel Mertens, njegov poizkus je bil delno blokiran, nizkorasli Insigne pa je po odboju prišel do strela z glavo, vendar Marc-Andre ter Stegen ni imel težav.

Barcelona je prepustila posest žoge nasprotniku, sama pa poskušala s protinapadi. A pravih priložnosti ni bilo. V 81. minuti je domači obrambi pobegnil rezervist Arkadiusz Milik, zatresel mrežo, vendar je bil pred tem v prepovedanem položaju. Pet minut kasneje je do strela z glavo prišel še Hirving Lozano in s precej slabega kota zadel vratnico. Napoli je do konca tekme napadal, vendar je ostalo pri skupni zmagi Kataloncev s 4:2.

Bayern : Chelsea

Tudi v Műnchnu je prvi zadetek padel v 10. minuti. Takrat je Robert Lewandowski uspešno izvedel enajstmetrovko, ki jo je s prekrškom nad njim zakrivil vratar Londončanov Willy Caballero. VAR je sicer pred strelom z bele točke preverjal, če se je Poljak znašel v prepovedanem položaju ob odlični podaji Serga Gnabryja.

Bayern | Avtor: Epa Epa

Ta se je kasneje odločil za močan strel od daleč, vendar je bil Caballero tokrat na pravem mestu. A je Argentinec znova klonil na polovici prvega polčasa. Na sredini igrišča je žogo izgubil Mateo Kovačić, do nje je prišel Lewandowski, ki je pred golom nato našel povsem samega Ivana Perišića. Ta je poskrbel za 2:0.

Štiri minute kasneje je z natančnim udarcem na drugi strani mrežo zatresel Callum Hudson-Odoi, a je znova posredoval VAR. Gol je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja Chelseaja.

Londončani so nato do zadetka prišli v 44. minuti. Po ostri žogi z leve strani pred gol je Manuel Neuer okroglo usnje odbil, a naravnost na nogo Tammyju Abrahamu, ki mu z bližine ni bilo težko spremeniti izida. 

Chelsea je dobro odprl drugi polčas, po podaji Emersona je imel priložnost Mason Mount, njegov strel je zaustavil Neuer. Nemci so kasneje brez večjih težav ohranjali priigrano prednost, upe še najbolj optimističnih navijačev Londončanov pa je po natančni podaji Lewandovskega na peterec razblinil Corentin Tolisso v 76. minuti. Poljak še ni zaključil svojega šova, dvema asistencama je dodal še drugi zadetek, skupno 13. na sedmih tekmah. Tokrat je visoko skočil po podaji z desne strani in poskrbel za končnih 4:1.

 

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

Barcelona : Napoli  3:1 (3:1)    /1:1/
Lenglet 10., Messi 23., Suarez 45.+1/11-m; Insigne 45.+5/11-m

Bayern : Chelsea  4:1 (2:1)     /3:0/
Lewandowski 10./11-m, 84., Perišić 24., Tolisso 76.; Abraham 44.


/.../ - izida prvih tekem

 

Pari četrtfinala:

Atalanta : PSG (12.8.)
RB Leipzig : Atletico Madrid (13.8.)
Barcelona : Bayern (14.8.)
Manchester City : Lyon (15.8.)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice