Šport > Nogomet
309 ogledov

Arsenal na račun mestnega tekmeca do lovorike

Epa
Nogometaši londonskega Arsenala so zmagovalci angleškega pokala FA. V finalu na praznem Wembleyu so z 2:1 (1:1) premagali mestnega tekmeca Chelsea.

Modri so sicer povedli v peti minuti, a nato je za popoln preobrat poskrbel junak dvoboja Gabonec Pierre-Emerick Aubameyang, še v prvem polčasu je zadel iz enajstmetrovke, v drugem pa je tekmo odločil po fantastičnem preigravanju v 68. minuti.

Za Arsenal, ki si je z zmago zagotovil evropske nastope v naslednji sezoni, je bilo to 21. finale in 14. zmaga v tem tekmovanju, v katerem je najuspešnejši med vsemi.

Na začetku jubilejnega, 140. finala sta obe ekipi prikazali napadalno igro. Že v uvodnih napadih sta si obe priigrali priložnost, ob izteku pete minute pa so varovanci Franka Lamparda povedli. Akcijo je začel in končal Christian Pulišić.

V 27. minuti je Nicolas Pepe dosegel lep zadetek, a ga je sodnik zaradi nedovoljenega položaja Pepejevega soigralca pred tem razveljavil. A jeza Arsenalovih igralcev na sodnika ni trajala dolgo, že minuto pozneje je namreč dosodil najstrožjo kazen, potem ko je Cesar Azpilicueta v kazenskem prostoru nepravilno zaustavljal Aubameyanga. Slednji je prevzel odgovornost, vratarja poslal v eno, žogo pa v drugo stran.

Drugi polčas je bil manj zanimiv, po protinapadu pa je tekmo odločil Aubameyang, ki se je v kazenskem prostoru elegantno rešil tekmečevega branilca in prek vratarja poslal žogo v mrežo.

Možnosti Chelseaja so se še zma.jšale v 73. minuti, ko je Hrvat Mateo Kovačić prejel drugi rumeni karton in si prislužil predčasno pot v slačilnico.

arsenal | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice