Šport > Nogomet
123 ogledov

"Na igrišču spoštujem Arsenal. Izven igrišča ..."

Pep Guardiola Epa
Trener Manchester Cityja je na zanimiv način izrazil nezadovoljstvo nad postopanjem rivalov.

V soboto je Arsenal v polfinalu angleškega FA pokala presenetljivo izločil Manchester City (2:0) in se bo za lovoriko pomeril z mestnim tekmecem Chelseajem, ta je ugnal Manchester United (3:1).

V dneh pred polfinalom je nogometno javnost razburkala odločitev športnega razsodišča CAS, ki je razveljavila kazen Uefe, potem ko je krovna nogometna organizacija zaradi kršenja finančnega fair-playa Manchester City sankcionirala z dvema sezonama prepovedi nastopanja v evropskih pokalih.

Po odločitvi Casa so iz največjih angleških klubov prišli različni odzivi. Pri Man Cityju so bili seveda zadovoljni, trener Pep Guardiola je izrazil veselje nad tem, da si je njegov klub "opral ime".

manchester city Odločitev Šport Cas razveljavil odločitev Čeferinove komisije

Precej drugače sta reagirala trener Liverpoola Jürgen Klopp in strateg Tottenhama José Mourinho. Nemec je dejal, da je to "žalosten dan za nogomet", Portugalec pa se je spraševal, zakaj mora Man City vseeno plačati nekaj milijonov evrov kazni, če ni kriv ničesar.

pep guardiola Spopad velikanov Šport Počilo med Guardiolo, Mourinhem in Kloppom: "Zahtevam opravičilo!"

Pep Guardiola | Avtor: Epa Epa

Kar nekaj klubov naj bi pred odločitvijo skušalo vplivati na Cas, poročajo angleški mediji. Med njimi naj bi bil tudi Arsenal, ki je v zadnjih letih vse bolj oddaljen od vrha lestvice Premier League. Medtem pa je Manchester City, sicer že kaznovan zaradi finančnih prestopkov, sredi naboljšega obdobja svoje zgodovine.

Guardiola je nekaj dni po porazu strnil misli in se še enkrat ozrl na sobotni polfinale. "Obžalujem le to, da v prvem polčasu nismo igrali tako, kot v drugem," je predstavo ocenil Katalonec in v nadaljevanju podal pomenljivo izjavo na račun londonskih topničarjev.

Pep Guardiola FA pokal Šport Ko pade Guardioli mrak na oči: Cityjev trener v debati s stolom

"Po porazu smo si dali roke. Nasprotnik si vedno zasluži spoštovanje. Sam imam veliko spoštovanja do Arsenala na igrišču, ne pa toliko izven igrišča. Čestitam jim in jim želim veliko sreče v finalu," je dejal Guardiola in najbrž ciljal na Arsenalove pritožbe na Cas.

Manchester City bo v letošnji sezoni zasedel drugo mesto v Premier League z izdatnim zaostankom za prvakom Liverpoolom. Moštvo je osvojilo ligaški pokal, se poslovilo v polfinalu FA pokala, potegovalo pa se bo še za lovoriko v prestižni Ligi prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice