Šport > Nogomet
70 ogledov

Manchester City v nervoznem pričakovanju

kevin de bruyne Epa
Danes dopoldne bo znana usoda angleškega nogometnega velikana Manchester Cityja.

Mednarodno športno razsodišče (Cas) bo predvidoma danes podalo odločitev o usodi angleškega nogometnega kluba Manchester City v naslednjih dveh sezonah v tekmovanjih pod okriljem Evropske nogometne zveze (Uefa).

Angleškemu velikanu je Uefa kazen naložila zaradi kršenja finančnega fair-playa, a se je ekipa iz Manchestra pritožila na Cas.

Cas je na daljavo ob zaslišanjih prek videokonferenc od 8. do 10. junija obravnaval pritožbo lanskih angleških prvakov, ta čas pa drugouvrščene ekipe premier league, na odločitev Uefe in sprva sporočil, da bo odločitev podal sredi julija.

Uefina komisija za nadzor financ je v poslovanju kluba med letoma 2012 in 2016 ugotovila resne kršitve pravil licenciranja in finančnega fair playa. Kršitve je ugotovila tudi pri pokroviteljstvih. Obenem je Uefa klubu očitala še nezadostno sodelovanje pri preiskavi.

V klubu so obtožbe zanikali, malo možnosti pa je, da bi Cas spremenil odločitev Uefe, ki je klub kaznovala 14. februarja. Kazen bi lahko imela finančne in kadrovske posledice v naslednjih letih, govorice o prestopih glavnih zvezdnikov pa so se v času od napovedane kazni Uefe le stopnjevale.

Trener moštva Pep Guardiola in eden od velikih zvezdnikov Cityja Kevin De Bruyne sta sicer poudarila, da bosta tudi ob prepovedi nastopanja v evropskih tekmovanjih ostala v klubu.

Če bi Cas zavrnil pritožbo meščanov, bi to pomenilo, da bi se v angleškem državnem prvenstvu za nastopanje v ligi prvakov in evropski ligi sprostilo mesto več. Potemtakem bi v skupinski del elitnega evropskega tekmovanja napredovalo petouvrščeno, v skupinski del evropske lige pa sedmouvrščeno moštvo.

Trenutno ti mesti zasedata Manchester United oziroma Sheffield United, v kvalifikacije za evropsko ligo pa bi napredoval Tottenham, ki je osmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.