Šport > Nogomet
109 ogledov

V igri za prestol trije Slovenci, jutri ples kroglic

liga prvakov žreb Epa
V petek bo začrtan preostanek letošnje evropske nogometne sezone.

Evropska nogometna zveza bo v petek na sedežu Uefe ob obali Ženevskega jezera v Nyonu natanko štiri mesece po prekinitvi Lige prvakov zaradi pandemije novega koronavirusa opravila žreba parov najboljših osem Lige prvakov in najboljših osem v Ligi Evropa.

Če se epidemiološke razmere v Evropi in na Portugalskem ne bodo drastično poslabšale, se bo Liga prvakov nadaljevala po petmesečnem prisilnem premoru. Finalni turnir Lige prvakov bo v portugalski prestolnici med 12. in 23. avgustom. V Lizboni bodo na sporedu vse zaključne tekme Lige prvakov od četrtfinala naprej. V izločilnih bojih bo v četrtfinalu in polfinalu le ena tekma in ne dve, kot je običajno.

V četrtfinale so se že uvrstili Atalanta iz Bergama Josipa Iličića, Atlético Madrid Jana Oblaka, RB Leipzig Kevina Kampla in Paris Saint-Germain.

Za ostala štiri mesta se potegujejo Real Madrid in Manchester City (Angleži po prvi tekmi vodijo z 2:1), Bayern in Chelsea (Nemci vodijo s 3:0), Lyon in Juventus (Francozi so v prednosti 1:0) ter Napoli in Barcelona (ekipi sta prvo tekmo odigrali neodločeno z 1:1).

O tem, ali se bodo lahko navijači udeležili preostalih tekem pod okriljem Uefe v tem letu, se mora evropska federacija še odločiti. Za zdaj bo po vsej verjetnosti obveljala najmanj tvegana možnost, kar bi pomenilo, da bodo letošnja tekmovanja v celoti izpeljali brez gledalcev na tribunah, saj bi prihod ljubiteljev z vseh koncev Evrope pomenil preveliko tveganje za nenadzorovano širitev virusa.

Matjaž Kek "Bomba" iz Zagreba Šport NZS brez komentarja glede Keka

Izločilni boji v Ligi prvakov (Portugalska), Ligi Evropa (Nemčija) in ženski različici lige prvakov (Španija) bodo zaradi novega koronavirusa, ki je povsem ohromil svet športa, letos potekali v drugačnem formatu. In sicer z eno tekmo od četrtfinalnih obračunov, ki bodo v Ligi Evropa na sporedu od 10. 8, v Ligi prvakov od 12. 8., v ženskem tekmovanju najboljših evropskih klubov pa od 21. 8. naprej.

Liga prvakov je seveda glavni in najbolj čislani komercialni in poslovni produkt evropskega federacije, ki bi v tej sezoni, če ne bi bilo koronske krize, prinesel za kar 3,25 milijarde evrov prihodkov, je poročala francoska tiskovna agencija AFP pred petkovim žrebom.

Lizbona, Portugalska | Avtor: Profimedias Profimedias

Za Uefo največjo skrb predstavljajo razmere v Lizboni (na sliki zgoraj). Obstaja precejšnja negotovost, saj na Portugalskem, državi z 10 milijoni prebivalcev, na dan trenutno beležijo 300 novo okuženih, tri četrtine od 443 novih primerov, ki so jih zabeležili v sredo, so zaznali na območju Lizbone.

Uefa načrtuje, da bodo Ligo Evropa lahko dokončali z enakim formatom, torej najboljša osmerica bo odigrala turnir v Nemčiji, finale pa bo predvidoma 21. avgusta v Kölnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice