Šport > Nogomet
143 ogledov

Dokončan prestop vreden 50 milijonov evrov

leroy sane Epa
Zvezdnik podpisal petletno pogodbo.

Nemški nogometni reprezentant Leroy Sane je tudi uradno zapustil Otok in se vrnil v Nemčijo. Kot so danes sporočili pri nemškem prvaku Bayernu iz Münchna, je 24-letni dosedanji igralec angleškega Manchester Cityja z bavarskim klubom podpisal petletno pogodbo.

Prestop Saneja iz Manchester Cityja k Bayernu so v zadnjih dneh mediji že napovedali. Britanski Guardian in nemški Bild sta pisala, da se bo Sane na Bavarsko preselil za 50 milijonov evrov. Štiriindvajsetletni nogometaš si je avgusta strgal križne vezi, po dolgotrajnem okrevanju pa je pred kratkim vnovič zaigral za ManCity.

Sane je Bayernova tretja okrepitev za novo sezono, potem ko so na Bavarsko zvabili vratarja Alexandra Nübla iz Schalkeja in mladega branilca Tanguyja Nianzouja Kouassija iz PSG.

Borussia prekrižala načrt Unitedu

Prav tako se bo iz Anglije v Nemčijo preselil Jude Bellingham. Borussia Dortmund je enega največjih angleških talentov speljala pred nosom Manchester Uniteda, zanj bo odštela 25 milijonov evrov, 17-letni član Birmingham Cityja pa bo podpisal pogodbo do leta 2025.

Bellingham, ki je v tej sezoni odigral 38 tekem v ligi Championship (drugi kakovostni razred angleškega nogometa), FA pokalu in ligaškem pokalu, je raznovrsten igralec, znajde se na vseh položajih sredine igrišča in na krilih. 

Jude Bellingham | Avtor: Profimedia Profimedia

United je imel mladeniča že nekaj časa na radarju, sloviti Sir Alex Ferguson pa je igralca in njegovo družino tudi vodil ob predstavitvi trening centra rdečih vragov. 

Bellingham naj bi izrazil navdušenje, a je kasneje na njegov naslov prišla tudi ponudba Borussie. Ta ima v zadnjem času na Otoku sloves kluba, ki odlično razvija mlade mogometaše, zadnji primer je Jadon Sancho, ki je prav tako pri 17. letih zapustil domovino in se podal v Dortmund. Tudi Bellingham se je po pogovoru z družino zdaj odločil za enako pot. Dortmund naj bi mu sicer takoj obljubil tudi mesto v začetni postavi, kar je bil velik adut pri odločitvi mladega angleškega reprezentanta. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice